Gezien tijdens de NYFW: De Star Wars vlecht

Mara Hoffman staat bekend als een chique bohemian designer, die haar inspiratie vaak haalt uit verschillende continenten en culturen. Maar dit jaar deed ze het helemaal anders, en haalde ze haar inspiratie  uit Star Wars. En op wat voor kapsel kom je dan uit? Juist ja, de vlechten van Princess Leia.

Voor de modellen in de show werden er voor de vlecht bovenop het hoofd haarstukken gebruikt. Om het in het dagelijks leven draagbaar te maken hebben hebben ze de vlecht wat dunner gemaakt, zonder haarstukken. Belangrijk is dat de vlecht eruitziet alsof je er al een paar dagen mee rondloopt. Met andere woorden; wees niet bang wanneer de vlecht losraakt, maak je vooral geen zorgen over wat ermee gebeurt. De vlecht wordt namelijk mooier op het moment dat hij niet perfect is.

Hoe maak je de vlecht?
 • Bereid het haar voor met behulp van een volumespray. Maak hierna een nette scheiding van bovenop het hoofd tot aan je nek. Maak de twee losse gedeelten van je haar vast in twee staarten.
 • Gebruik een paddle brush om je haar te polijsten en zo een gladde look te creëren. Met een haarspray hou je de boel in bedwang.
 • Haal de elastiekjes los en verdeel de staarten allebei in twee delen. Vlecht de twee buitenste delen.
 • Pak een vlecht en leg die over je hoofd en zet hem vast met schuifspeldjes. Leg de andere vlecht de andere kant op en zet deze ook vast, zodat de twee vlechten een X vormen bovenop je hoofd.
 • Vlecht nu de twee helften die nog over zijn, maar zorg ervoor dat er nog een behoorlijke hoeveelheid ongevlochten haar onder het elastiekje uitkomt.
 • Maak nu de twee vlechten aan elkaar vast met schuifspeldjes, maar zorg ervoor dat deze niet te zien zijn. Zo creëer je de illusie van twee met elkaar verweven vlechten.
 • Gebruik je vingers om de vlechten een beetje los te halen voor een rommeliger effect. Fixeer de look met voldoende haarspray.
 • [full_width][/full_width]

  Reageer op artikel:
  Gezien tijdens de NYFW: De Star Wars vlecht
  Sluiten