Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 18 feb 2017

Oh yeah: Starbucks gaat ijs verkopen en dat is geweldig

Starbucks is in jaren tijd uitgegroeid tot dé koffie hotspot van iedereen met een koffie obsessie. Alhoewel de Starbucks hype wel een beetje voorbij is, kunt je er niet onderuit: de koffie bij Starbucks is heerlijk. Om nog maar niet te spreken over alle verleidelijke zoetigheden. En nu voegt Starbucks ijs toe aan het menu. Om precies te zijn ij-espresso's.

Koffie en ijs, yum

Het is waar: één van onze favoriete koffieketens voegt ijs toe aan het menu. Als dat zo goed smaakt als de latte’s, dan zijn wij er helemaal klaar voor. Koffie en ijs is gewoonweg de perfecte combinatie. Hello ijs-espresso’s.

Het ijs zal verkocht worden onder Starbucks’ Roastery Affogato menu. Een menu bestaande uit espresso en ijs. Affogato betekent ‘verdronken’ als we het letterlijk vertalen. Een affogato lekkernij betekent vanille ijs ondergedompeld in stomende espresso. Koffie én ijs in één is pure perfectie.

Affogato menu

Het Affogato menu van Starbucks bestaat uit drie verschillende ijs-espresso’s: Classic Affogato, House Affogato en de Shakerato Affogato. De Classic wordt gemaakt van twee shots espresso en ijs. De House Affogato bevat daarnaast nog demerara siroop en kaneel. Als laatste de Shakerato, zoals de naam al doet vermoeden wordt de espresso geschud tot het koel is. Daarna wordt het over het ijs gegoten met vanille siroop en mint.

Oooh, wat klinkt dit hemels en wat willen we dit graag uitproberen. Dit weekend zal het menu gelanceerd worden in Los Angeles, Boston en Washington. De rest van de wereld moet nog eventjes geduld hebben.

LEES OOK: Dit is waarom je van koffie slimmer, gezonder en blijer wordt

Reageer op artikel:
Oh yeah: Starbucks gaat ijs verkopen en dat is geweldig
Sluiten