Start je kerstfilm-marathon: kerstfilms kijken werkt rustgevend

Selecteer je favoriete kerstfilms maar alvast en voel je ook zeker niet schuldig als jouw feestdagen bestaan uit eten, kerstfilms, eten, kerstfilms en... nog meer kerstfilms. Hoewel misschien niet iedereen blij is met je kerstfilmverslaving, vind jij dat dat gewoon bij Kerstmis hoort. En de films zijn heerlijk. Overtuig iedereen dat ze deze kerst met jou mee moeten kijken want het blijkt dat het heel rustgevend werkt.

Kerstfilms x 10

Voor de honderdste keer Home Alone kijken? Doen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kerstfilms kijken je rust geeft. Zo kun jij het nieuwe jaar helemaal zen starten.

Krystine Batcho, een Amerikaanse nostalgie-expert heeft onderzocht dat nostalgische films een rustgevende werking hebben. Volgens de expert besef je dan hoe gelukkig je leven is. Dat betekent dat jouw humeur tijdens Kerstmis op en top zal zijn.

Feel good

Kerstmis is een periode waar je met vrienden en familie herinneringen ophaalt en relaties worden een nieuw leven ingeblazen. De positieve vibe tijdens Kerstmis geeft ons een goed gevoel. Psychologen aan de Universiteit van Tilburg hebben ontdekt dat nostalgische liedjes bijdragen aan een warm gevoel. En die hoor je natuurlijk de hele tijd in films.

Kerstfilms voldoen zeker aan nostalgie, daarom is het niet gek dat Netflix je grootste vriend is tijdens de feestdagen. Je wordt er gewoon super gelukkig en zen van.

LEES OOK:Kom in de kerststemming! Deze kerstfilms zijn nieuw op Netflix
kerstfilms kerststemming netflix

Women's Health

Reageer op artikel:
Start je kerstfilm-marathon: kerstfilms kijken werkt rustgevend
Sluiten