Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Beauty en Style 21 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Last van statisch haar in de winter? Met deze 5 tips voorkom je het vanaf nu

Ja hoor, de winter is écht bijna begonnen meiden. En daarmee ook een aantal irritante dingen op beautygebied. Ook zo’n last van statisch haar? Met deze tips kom je er vanaf en ga je fleeky de winter door.

Buiten is het koud, binnen staat de verwarming lekker te loeien. Met als práchtig resultaat: statisch haar. Elke winter is het weer raak en jij wilt niets liever dan je haar temmen.

Tips bij statisch haar

Meiden hebben juist in de winter last van statisch haar omdat je lokken niet genoeg vocht krijgen. De koude en droge winterlucht droogt je lokken uit, net zoals de verwarming dat doet. Hierdoor heb je deze “haarkwaal” dus ook alleen in de winter.

Maar knappe meiden, met deze tips kom jij van die onhandelbare lokken af:

1. Gebruik vochtinbrengende producten

Zoals eerder gezegd wordt statisch haar veroorzaakt door droogte. Des te belangrijker om je haar extra goed te voeden. Kies daarom in de winter voor voedende haarverzorging. Elke week een haarmasker voor hydratatie is al het begin.

2. Kies de juiste borstel

Gebruik jij altijd een plastic of metalen borstel? Leg die dan even in de la tot de zomer. Kies voor een nylon of borstel met echt haar. Zo’n borstel zorgt dat de elektrische lading uit je haar wordt gehaald. Ook een beetje haarlak op de borstel werkt goed.

3. Droogtrommeldoekjes

Gebruik jij wel eens doekjes voor in de droger zodat je was lekker ruikt? Gebruikt precies die doekjes ook voor je haar. Wrijf met het doekje van je hoofd tot aan de punten van je haar. En je zult direct zien dat je haar niet meer statisch is.

4. Weg met synthetische kleding

Vooral synthetische kleding heeft een extra negatieve lading. Grote kans dus dat je in door ene truitje opeens de hele dag statisch haar hebt. Kies daarom voor katoen zodra het buiten droog en koud weer is.

5. Was je haar niet te vaak

Zoals iedereen weet is het sowieso geen goed plan om je haar te vaak te wassen. Maar het helpt ook tegen statisch haar. Hoe langer je haar niet wast, hoe minder droog het wordt. Nog een reden dus om het wassen van je haar uit te stellen.

Meer over haar:

Reageer op artikel:
Last van statisch haar in de winter? Met deze 5 tips voorkom je het vanaf nu
Sluiten