Rosa Tettero
Rosa Tettero Travel 18 februari 2018

Dit worden dé steden om naartoe te reizen in 2018

We reizen steeds vaker naar onbekende plekken, we willen de natuur in en houden van steden die nog redelijk onontdekt zijn. New York blijft natuurlijk fantastisch, maar we willen meer. En dit worden volgens Airbnb dé steden van 2018 die populair gaan worden, maar waar je niet meteen aan denkt als je op reis wilt gaan:

1. Gangneung in Zuid-Korea

Op plek één al direct een stad die je waarschijnlijk niet had verwacht. En wij geven toe, we hadden er nog nooit van gehoord. Deze stad wordt dit jaar heel populair omdat de Olympische Winterspelen er plaatsvinden. Maar er is meer te doen. Er zijn prachtige stranden, je kunt wandelen door de natuur, tempels bezoeken en koffie proeven in het bekende museum.

2. Bournemouth in Groot-Brittannië

Met zeven mijlen strand en een bruisend nachtleven is Bournemouth de perfecte bestemming die niet te voor de hand ligt. Je kunt er naar een waterpark, vintage winkelen, naar Brownsea Island, een traditionele high tea doen en verschillende kastelen bezoeken.

3. Edmonton in Canada

De Canadese stad Edmonton ligt in de provincie Alberta en staat vooral bekend om twee heel verschillende dingen: de leukste festivals en het grootste winkelcentrum van heel Noord-Amerika. Maar ook de Rocky Mountains zijn dichtbij en je kunt naar het prachtige Fort Edmonton Park.

4. Indianapolis in de Verenigde Staten

Indianapolis is de hoofdstad en ook meteen de grootste stad van de Amerikaanse staat Indiana. Het is een stad met een rijk verleden en dit kun je herkennen aan de vele historische panden. Lekker ronddwalen, uitgaan, musea bezoeken en winkelen. Deze stad heeft het allemaal.

5. Da Nang in Vietnam

Nog niet zo lang geleden was Da Nang een havenstadje zoals er zo veel in Vietnam te vinden zijn. In korte tijd is Da Nang ontwikkeld tot een van de grootste en meest moderne steden van Vietnam. Je kunt naar My Khe Beach, de Marble Mountains en natuurlijk heel erg lekker eten.

6. Columbus in de Verenigde Staten

Columbus is de hoofdstad van Ohio in de Verenigde Staten. De stad is vernoemd naar Christoffer Columbus die Amerika heeft ontdekt. De stad Columbus heeft veel historie en is daarbij ook nog eens een echte studentenstad. Het nachtleven is bruisend, waarna je brak naar het Museum of Art kunt gaan of gewoon lekker je geld kunt gaan uitgeven in een van de vele winkels.

7. Famagusta in Cyprus

Famagusta is een haven– en vissersplaatsje met een prachtig zandstrand, gelegen aan de oostkust van Cyprus. De wijk Varosha in Famagusta is een soort spookstad aangezien dit gedeelte wordt beschouwd als niemandsland. Je vindt er smalle straatjes met restaurantjes en winkeltjes.

8. Bilbao in Spanje

In het noorden van Spanje in de regio Baskenland, ligt de heerlijke stad Bilbao. Heerlijk, want deze streek staat bekend om de culinaire lekkernijen. Je kunt er het wereldberoemde Guggenheim Museum bezoeken of één van de andere musea die ook de moeite meer dan waar zijn. Winkelen doe je rondom de straten Indautxi en Ensanche en uitgaan in de wijk Abando.

9. Hanoi in Vietnam

Vietnam wordt zeer populair. Zo ook Hanoi, een stad die veel te bieden heeft. De beroemde eierkoffie van Cafe Giang, de schildpad pagode in het Hoan Kiem Meer, verschillende tempels en kraampjes.

10. Matinhos in Brazilië

De plaats Matinhos in Brazilië is een rustige plaats maar wel met prachtige stranden. In de zomer is het er lekker heet maar in de winter kun je er ook prima vertoeven. Het is de perfecte plek om te gaan surfen. Of gewoon om knappe mannen te spotten.

Reageer op artikel:
Dit worden dé steden om naartoe te reizen in 2018
Sluiten