Redactie
Redactie Travel 8 nov 2019

5 redenen waarom jij binnenkort met vriendinnen op het vliegtuig wil stappen naar Barcelona

Ben jij een vriendinnenweekend aan het plannen en zijn jullie nog op zoek naar een bestemming? Zoek niet langer, want wij hebben dé place to be al voor jullie gevonden. Vijf redenen waarom jullie een stedentrip naar Barcelona moeten boeken vind je hier.

Lekker met de meiden op pad is natuurlijk een feestje, al kan het moeilijk zijn om samen uit een bestemming te komen. Wij helpen je graag een handje, zodat de voorpret snel kan beginnen.

Stedentrip Barcelona

Het gezegde is dan wel “Paris is always a good idea”, maar eigenlijk vinden wij Barcelona minstens zo’n goed plan. Barcelona heeft namelijk alles: stad en strand, sangria, (gratis) tapas en goed weer. Daarnaast hoeft het geen dure stedentrip te zijn, want de prijzen in Barcelona liggen een stuk lager dan in Nederland.

1. Stad en strand

Dit is toch wel de beste reden om te gaan. Doordat de stad aan het strand grenst heerst er een relaxte eilandsfeer. Huur een strandbedje en breng je ochtend door aan zee, om vervolgens na de siësta de stad in de trekken.

2. Het geweldige uitgaansleven

Barcelona staat bekend om haar geweldige nachtleven. Je start eigenlijk na de siësta al met een drankje (en gratis hapjes), waarna je uren borrelt, laat eet en doorgaat naar een club. Klinkt je dat niet als muziek in de oren? De bekendste club is natuurlijk Pacha, maar ook bij Otto Zutz Club, Carpe Diem en Razzmatazz kan je terecht voor goede feestjes. Dat wordt dansen tot in de vroege uurtjes.

3. Gratis tapas bij je drankjes

Ga je einde middag voor een drankje op het terras, dan is de kans groot dat je hier gratis hapjes (tapas) bij krijgt. Dat is maar goed ook, aangezien de Spanjaarden laat eten en je anders voor het diner al onder de tafel ligt.

4. Siësta

Siësta is toch wel een geweldige uitvinding. Ondanks dat Barcelona een levendige stad is, kan het geen kwaad om mee te doen aan de siësta, zeker als het nog warm is. Neem een uur of twee de tijd om uit te rusten (van je lunch, het shoppen of je erg intensieve ochtend op het strand), zodat je er de rest van de dag en avond weer tegenaan kan.

5. Het weer

Tot slot: wij Nederlanders zijn er als geen ander goed in om te klagen over het weer. Nou is dat over het algemeen niet nodig tijdens je stedentrip in Barcelona, want daar is het (bijna) altijd goed weer. Met temperaturen tussen negentien en vijfentwintig graden in oktober, is het de place to be.

Heb je de meiden nog niet kunnen overtuigen? Maak dan een kan sangria met veel fruit erin. Wedden dat ze na een glas of twee helemaal om zijn?

Lees ook: Dit zijn de beste bestemmingen voor een weekendje weg in Nederland

Reageer op artikel:
5 redenen waarom jij binnenkort met vriendinnen op het vliegtuig wil stappen naar Barcelona
Sluiten