5 x waarom je Boedapest in 2020 wil bezoeken met de meiden

Jij en jouw vriendinnen kunnen wel weer wat ontspanning gebruiken en wat is er leuker dan een stedentrip? Pak je agenda erbij, want het is weer tijd om jullie volgende minivakantie te boeken. Boedapest is namelijk dé plek voor jullie stedentrip. Waarom? Dat vertellen wij jou graag.

Samen met je vriendinnen er even tussen uit is alles wat je soms even nodig hebt. Tijdens een korte reis maak je dingen mee waar jullie over tien jaar nog om kunnen lachen.

Beste tips voor een stedentrip naar Boedapest

Pak jullie koffers maar, want de volgende reis komt er weer aan met als bestemming Boedapest. Redenen om naar de hoofdstad van Hongarije te gaan zijn er genoeg. Een ding weten we zeker: het wordt een tijd om nooit te vergeten.

1. Het is niet duur

Een stedentrip hoeft niet veel te kosten en daar is Boedapest een perfect voorbeeld van. Voor je vliegtickets en een goed verblijf hoef je niet veel uit te geven en ook het eten, vervoer en andere activiteiten zijn er niet duur. Zo houden jullie genoeg geld over voor de leuke items die jullie hier gaan scoren.

2. De vele badhuizen

Wanneer je iemand over Boedapest hoort praten, hoor je vaak ook verhalen over de geweldige badhuizen die er te vinden zijn. Breng een bezoekje aan Széchenyi, het meest populaire badhuis van Boedapest. Het bestaat uit achttien verschillende baden, binnen en buiten, waar jij heerlijk kunt ontspannen.

De entreeprijs is betaalbaar. In de zomer vinden hier zelfs feesten plaats die om elf uur in de avond beginnen tot drie uur ‘s nachts. Hoe tof is dat?

3. Szimpla Kert

Wanneer je in Boedapest bent, kan een bezoekje aan Szimpla Kert echt niet ontbreken. De zogeheten Ruin bars zijn echt de hotspots van de stad. Je vindt hier vijf bars, een winkeltje en een snackbar. De inrichting van deze bar is té leuk en apart. Het bestaat namelijk uit een verzameling van verschillende meubels en voorwerpen die je normaal niet terug ziet in een bar.

Heb jij ooit in een bad gezet tijdens drankjes doen met de meiden? De bar is dagelijks geopend van twaalf uur ‘s middags tot vier uur ‘s nachts. Perfect voor jullie avondjes uit.

4. De stad en het uitzicht is niet normaal mooi

Overal in Boedapest zie je mooie gebouwen en alleen hiervoor zou je de stad in het echt willen zien. Maar niet alleen de gebouwen zijn mooi. In Boedapest heb je genoeg plekken met een prachtig uitzicht over de stad, zoals het Vissersbastion.

5. Shoppen

Tijdens een stedentrip met je vriendinnen kan winkelen natuurlijk niet ontbreken. Ook in Boedapest kunnen jullie je favoriete activiteit uitvoeren. Ga bijvoorbeeld naar Andrássy Boulevard, de Hongaarse Champs-Élysées, waar je de mooiste modemerken tegenkomt.

Of bezoek de Király-straat die je kunt vergelijken met de Amsterdamse Negen Straatjes. In deze straat vind je designwinkeltjes en kleine boetiekjes met de leukste etalages.

Genoeg redenen dus om deze geweldige stad te bezoeken. Boedapest is niet alleen leuk in de zomer maar ook nog eens een super bestemming om te bezoeken in de winter. Wij zeggen, boeken die tickets en maak herinneringen voor het leven.

Meer over reizen:

Reageer op artikel:
5 x waarom je Boedapest in 2020 wil bezoeken met de meiden
Sluiten