Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 3 aug 2018
Leestijd: 4 minuten

Stedentrip naar New York? Deze 10 dingen moet je weten en zien

Heb je eindelijk die stedentrip naar New York geboekt? Lucky you! Zelf heb ik het geluk gehad dat ik een half jaartje heb mogen wonen in New York voor m’n studie. Ga je dus naar de Big Apple en wil je een paar dagen leven als een echte local? Volg dan snel deze tips.

1. Beste reistijd

First things first, wanneer kan je het beste gaan? New York is eigenlijk altijd leuk, maar er zijn bepaalde periode’s die extra tof zijn. Zoals bijvoorbeeld in oktober. De maand van Halloween betekent dat de stad één en al gekte is, er zijn overal leuke evenementen én het weer in oktober is meestal nog best lekker (net wel of net geen jas).

De meest toegankelijke periode is in mei, vind ik. Je kan lekker in korte mouwen over straat, maar zweet je niet kapot. Je kan heerlijk in Central Park dwalen, over de Brooklyn Bridge lopen enzovoorts.

2. Het ideale aantal dagen

Een stedentrip is vermoeiend en je gaat de eerste twee dagen last hebben van een jetlag, dus daar kan je beter rekening mee houden. Persoonlijk denk ik dat zeven tot negen dagen een ideale periode is, omdat je dan alles kan doen, zonder te haasten.

3. Waar ga je slapen

Als je als een echte local New York wilt ervaren, dan ga je niet in een hotel zitten. Kies voor een van de duizenden AirBnB’s. Meatpacking District is een super gezellige buurt. Hier heb je veel leuke winkeltjes, gezonde lunchzaakjes, barretjes, museums, eigenlijk alles. Het is een van de meest bruisende wijken van New York en hier ga je ook de meeste locals tegenkomen.

Wil je liever in een rustige buurt zitten die tegelijkertijd wel leuk is? Ga dan naar Brooklyn. Hier zijn de AirBnB’s ten eerste goedkoper, wat sowieso fijn is. En ten tweede is Bedford Ave, de eerste halte in Brooklyn, een heel gezellig wijkje. Het is er lekker rustig, maar je hebt er wel genoeg boetiekjes en koffiezaakjes. Plus een fantastisch uitzicht op de skyline van Manhattan. Wat wil je nog meer?

4. Ontbijtspots

Dan nu het leukste onderdeel, de hotspots. In principe kan je in drie dagen alle toeristische highlights gezien hebben. Wil je echt de local life ervaren, ga dan naar deze plekken toe. Voor je ontbijt ga je maar meteen naar het Meatpacking District (metrolijn A, C en E), want hier heb je duizenden zaakjes waar je lekkere sapjes kan halen, zoals Joe & The Juice. Wil je ontbijten en meteen een beetje shoppen? Of regent het? Duik dan de Chelsea Market in, die zich middenin de buurt bevindt.

5. Williamsburg

Ga in de middag met de metro naar Williamsburg, Brooklyn. Naast dat je hier super leuke foto’s van de skyline kan maken, kan je hier ook lekker shoppen en lunchen bij de verschillende kleine zaakjes. Williamsburg is de hipsterbuurt van New York en alle jonge creatievelingen wonen hier.

6. Bewandel de Highline

Is het lekker weer en wil je de stad bekijken vanuit een rustig punt, bewandel dan de highline. Dit is een verhoogd stadspark met mooie uitzichten over de straten van New York. De route eindigt bij het Whitney museum, wat ook echt een aanrader is om te bezoeken.

7. Smorgasburg

Ben je in New York tussen april en oktober, dan heb je geluk. Dan heb je namelijk elke zaterdag en zondag een enorme etensmarkt in Brooklyn. Wat zeg ik, het is de grootste van heel Amerika. Elk weekend komen hier 25.000 mensen naartoe om de lekkerste snacks bij de kraampjes te kopen en te genieten van het uitzicht.

8. Dinerspots

Voor je diner ga je naar de volgende twee plekken toe: The Park en CatchNYC. The Park is een té schattig restaurantje gevuld met alleen maar kerstlampjes. Je zit hier binnen, maar het voelt alsof je buiten zit omdat er overal bomen staan. Hier heb je heerlijke pizza’s en het zit precies naast de Highline. Fun fact, er is hier een scene opgenomen uit de film How To Be Single.

CatchNYC is een rooftop restaurant waar je heen kan gaan voor je lunch, avondeten én drankjes. Zo ongeveer alle beroemde mensen eten hier. Zo komt Romee Strijd hier vaak voor een dinertje.

9. Drinks

Wil je ‘s avonds een drankje doen of de stad in? Het nachtleven in de Big Apple is mega indrukwekkend en jij en je besties hebben genoeg om uit te kiezen. Waar ik zelf vaak te vinden was, is Le Bain in The Standard Hotel. Ook weer in het Meatpacking District (verrassing). Het leuke aan deze plek is dat het een dakterras is op een wolkenkrabber waar je kan drinken, het uitzicht buiten kan bewonderen en in het weekend is het een club mét bubbelbad.

10. Clubs

Heb je zin in een avondje celebs spotten? Bezoek dan de club 1OAK. Hier komt zo ongeveer heel bekend New York langs. Naast dat de drankjes hier heel lekker zijn, en de club heel mooi is, is het ook nog eens lekker in het centrum van Manhattan.

Lees ook: Chick met ballen: ‘Ik verliet mijn topbaan in New York om ijs te scheppen op een eiland’

Low budget reizen: 10 goedkope maar awesome dingen om te doen in New York

Reageer op artikel:
Stedentrip naar New York? Deze 10 dingen moet je weten en zien
Sluiten