Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Reizen 10 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Tijd voor een stedentrip? Praag is dé stad die je in de winter een bezoekje wil brengen

In de winter wil je misschien wel het liefst naar de zon, maar er zijn genoeg plekken die ook nog eens geweldig zijn wanneer het winter is. Wat dacht je van een stedentrip naar Praag? Deze stad is niet alleen leuk wanneer het warm is, maar ook nog eens wanneer het koud is. Wedden dat ook jij verliefd wordt op deze stad?

Bel je vriendinnen maar op, want het is weer tijd voor een weekendje weg met de meiden. Een paar dagen lang alleen maar de grootste plezier hebben in het buitenland is alles wat we af en toe nodig hebben.

Stedentrip naar Praag

Lekker eten, winkelen en lol maken zijn de ingrediënten voor een geslaagd meidenweekend. Nog op zoek naar redenen en een leuke plek om te gaan? Wij helpen je. Hier zijn vijf redenen om Praag te bezoeken in de winter.

1. Het is het zesde veilige stad in de wereld

Om samen met je vriendinnen alleen in het donker in het buitenland over straat te lopen, brengt toch vaak wat nare gevoelens met je mee. Van enge mannen tot rare geluiden, je voelt je gewoon niet altijd fijn. Maar niet in Praag, want deze stad is de zesde veilige stad ter wereld.

Het maakt niet uit hoe laat het is, in Praag ben je veilig en dat voel je ook wanneer je er bent. Dus maak je maar geen druk. Jullie kunnen na die wijntjes gewoon nog veilig terug naar jullie hotel.

2. De stad is goedkoop

Verblijven in een super luxe hotel voor weinig geld? In Praag is alles mogelijk. Maar niet alleen hotels zijn hier goedkoop. In Praag kan je ook heerlijk eten zonder dat het je klauwen vol met geld kost en wat doen jullie het liefst? Juist, lekker eten. Weinig geld kwijt zijn aan deze dingen betekent meer geld voor winkels én drankjes. Win-win.

3. Praag in de winter

Je bent misschien niet gek op die koude temperaturen, maar geloof ons, Praag wil je juist bezoeken in de winter. Het is hier niet alleen een stuk rustiger in de winter, maar samen met sneeuw creëert het ook nog eens het perfecte plaatje.

4. Leuke stad om lekker te eten en drankjes te doen

Jullie favoriete bezigheid is toch echt lekker eten en natuurlijk drankjes doen. Daarom is Praag dé bestemming voor jullie. Je vindt hier genoeg leuke barretjes en restaurantjes waar jullie uren kunnen doorbrengen.

Probeer ook eens een overheerlijke Trdelník. Deze lekkernij is gemaakt van deeg met suiker, kaneel en gehakte noten. Hmmm, dit willen wij het liefst nu al proberen.

5. In de stad vind je genoeg plekken met een mooi uitzicht

Praag is al een prachtige stad, maar wacht maar tot je boven op een van de torens staat. Het uitzicht is hier namelijk waanzinnig en is echt de moeite waard. Het wordt niets voor niets de stad van honderd torens genoemd.

Meer over stedentrips:

Reageer op artikel:
Tijd voor een stedentrip? Praag is dé stad die je in de winter een bezoekje wil brengen
Sluiten