Yasmine Esser
Yasmine Esser Reizen 11 jan 2019

Moeder-dochter trip: 5 x waarom Rome dé stad is waar je dit jaar heen wil met je mama

Vroeger ging je altijd met het hele gezin op vakantie, maar nu je uit huis bent, zie je je moeder waarschijnlijk alleen maar een paar dagen per maand. Misschien doen jullie dan wel leuke dingen samen – shoppen, naar de sauna – maar wat pas echt leuk is om te doen met je mama is natuurlijk een stedentrip.

Beautify’s Yasmine gaat ieder jaar met haar moeder op minivakantie. Vorig jaar was de bestemming Ibiza. Heerlijk als je zon en strand wil. Maar als je een stedentrip wil maken is Rome in 2019 dé place to be. Je hebt er cultuur, je kunt er shoppen en natuurlijk heel veel lekker eten en wijn drinken. Wat willen jij en je moeder nog meer?

Dit zijn de vijf redenen waarom Rome de ideale stedentrip is met je moeder.

1. Het eten

Italiaans eten, we hoeven denk ik niet uit te leggen waarom dat zo fantastisch is. Pizza, pasta, we love it.

In een nieuwe stad kan het soms toch een behoorlijke opgave zijn om een leuk, hip en écht lekker restaurant te vinden tussen al het toeristische gespuis. Als je geen zin hebt in een toeristenmenu met plaatjes, ga dan naar Grazia & Graziella in de wijk Trastevere.

Dit restaurant is vooral in de zomer heel leuk, als je lekker buiten kunt tafelen. Laat je niet afschrikken door de rij. Ja, er staat soms een rij. Maar heel lang duurt het nooit en bovendien krijg je een glas prosecco tijdens het wachten. Fantastisch toch.

Je eet hier heerlijke bruschetta. En ook de pasta’s zijn echt top, check hier het menu. Het is overigens ook nog eens super betaalbaar, dus neem vooral een flesje wijn erbij.

Zeg trouwens niet de woorden ‘Grazia & Grazielle’ tegen Italianen, want het is nogal een onbeschofte uitdrukking, zo leerden we van een local. Je zegt als het ware ‘Dankjewel lul’. Oeps. Weer wat geleerd.

2. Sowieso de wijk Trastevere

In deze wijk is het een en al gezelligheid. Pleintjes vol met terrassen, knusse straten en overal barretjes.

Ga wel ‘s avonds rond etenstijd op ontdekkingstocht, want ‘s middags is het hier nog niet heel levendig. Als je voor of na het eten hier met je moeder wil borrelen ben je helemaal op je plek.

3. Je kunt cultuur snuiven zonder veel geld kwijt te zijn

Rome is eigenlijk een groot openlucht museum. Op iedere hoek van de straat staat wel een architectonisch hoogstandje uit oude tijden.

Je kunt in Rome tal van musea bezoeken, maar als je geen zin hebt om uren in de rij te staan kun je al een heleboel zien door gewoon te wandelen door de eeuwenoude straten. Rome is ook niet héél groot – het oude centrum dan – dus de stad te voet ontdekken is echt een aanrader.

Wij hadden een Airbnb in de Via dei Vecchiarelli en maakten vanaf daar een half uur durende wandeling naar het Colosseum. Onderweg kwamen we langs schattige winkelstraatjes. Maar ook langs het Pantheon en Piazza Venezia. Hieronder kun je onze route zien en nalopen.

4. Je onderdompelen bij de locals was nog nooit zo leuk

Als je nog een avond over hebt ga dan echt deze pasta workshop volgen. De workshop is bij een gezin thuis en wordt gegeven door een moeder en haar zoon. Maar ook de rest van de familie – tantes, neefjes – komen gerust aanwaaien. Je voelt je meteen thuis door deze zoete inval.

Mijn moeder en ik maakten bij de Italiaanse familie thuis een pasta from scratch. Wat inderdaad betekent dat je flink in het deeg moet kneden.

Maar het betekent ook een inkijkje in een Italiaanse familie en leren over hun gewoontes. Ook geven de familieleden gevraagd en ongevraagd tips over hotspots en dergelijke.

Na het harde werken word je uiteraard beloond en mag je pasta eten en wijntjes drinken. Heerlijk!

5. Je kunt je terug trekken in de prachtigste Airbnb’s

Oké, je hebt natuurlijk in heel veel steden Airbnb’s, maar mijn moeder en ik hadden toch wel een parel. Namelijk deze.

Het fijne van een Airbnb als je met je moeder op stap bent, is toch wel dat je alle ruimte hebt. Je vindt elkaar waarschijnlijk super lief, maar soms wil je je even terugtrekken en alleen zijn en dat kan hier uitstekend. Daarom is een Airbnb toch wel een aanrader in vergelijking met een hotel.

Deze 10 hotspots mag je écht niet missen tijdens je stedentrip in Rome

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder-dochter trip: 5 x waarom Rome dé stad is waar je dit jaar heen wil met je mama
Sluiten