Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Life 24 jul 2018

Deze 10 hotspots mag je écht niet missen tijdens je stedentrip in Rome

Een reisje naar Rome is altijd goed. Alleen al om het grote aanbod ijs, pizza en wijn (hoi guilty pleasures). Ga je met vriendinnen op stedentrip? Dan mag je deze hotspots écht niet overslaan.

When in Rome…

Het Colloseum

Lekker toeristisch maar daarom niet minder de moeite waard is het Colloseum. Het amfitheater stamt uit de tijd van het Romeinse Rijk en is heel indrukwekkend om te zien.

Piazza del Popolo

Dit staat bekend als het mooiste plein van heel Rome. De naam Piazza del Popolo betekent letterlijk ‘het plein van het volk’. Je ziet er de mooiste gebouwen. Dorst gekregen? Dat komt goed uit, want het plein is omgeven door allerlei restaurantjes. 

Trastevere

Rome is een stad die barst van de toeristen. Even de drukte ontvluchten? Dit doe je in Trastevere, de wijk aan de overkant van de rivier Triber. De straatjes zijn groen, authentiek en adembenemend rustig. Kun je ongestoord foto’s maken.

Wandelen door de rozentuin

Roseto di Roma Capitale is nog een hotspot die je zeker niet mag overslaan. In de rozentuin staan meer dan duizend soorten verschillende rozen. Om ze in volle glorie te zien boek je je citytrip dus het beste in de maanden april tot en met juni.

Bezoek de Trevifontein tijdens je stedentrip in Rome

Deze fontein heb je vast wel eens voorbij zien komen op Instagram.  Het is de perfecte achtergrond voor je Instagram foto’s, maar ook de perfecte plek om mensen te kijken. De fontein is circa 26 meter hoog en ongeveer 22 meter breed en zeker de moeite waard!

De Spaanse trappen

De Spaanse trappen bevinden zich op het Piazza di Spagna in Rome: een mooi plein wat je niet mag overslaan. Zet je gene aan de kant en hou lekker een fotosessie op de trappen. Alles voor de kiek, toch?

Vaticaanstad

Een bezoekje naar Rome is niet compleet zonder het bekijken van Vaticaanstad. De officiële naam is ‘de Staat Vaticaanstad’. Het is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Kun je ook weer zeggen dat je daar geweest bent.

Museumbezoekjes

Even geen zin in de drukte? Ga dan cultuur snuiven. In het Palazzo Nuovo bekijk je allerlei beeldhouwwerken, in het Capitolijnse Museum bewonder je kunst uit de oudheid. Liefhebber van moderne kunst? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan museum GNAM.

Het Pantheon

Dit gebouw heeft een rijke geschiedenis en is heel mooi versierd. Het was van oorsprong een Romeinse tempel en is nu een basiliek. Het plein is omgeven met allemaal ijskarretjes. Kun je direct weer een nieuwe ijssmaak uitproberen.

Het Forum Romanum

Deze plaats ligt vlakbij het Colloseum en was vroeger het centrum van de stad. Hier woonde destijds alle belangrijke mensen uit Rome. De ruïnes zijn bijzonder om te zien en brengen je met wat verbeeldingskracht zo terug naar de oudheid. Vanaf de Palatijn heb je het beste uitzicht, en neem je dus ook de mooiste foto’s.

10 dingen die je echt wil doen als je op stedentrip gaat naar Barcelona

alletop10lijstjesGirlscene

Reageer op artikel:
Deze 10 hotspots mag je écht niet missen tijdens je stedentrip in Rome
Sluiten