Redactie
Redactie Sterrenbeelden 23 dec 2021

Het Steenbokkenseizoen is hier: dít kan je verwachten (ook als je geen Steenbok bent)

Elke 4 weken komen we in een nieuwe mood dankzij de verhuizing van zon naar een nieuw sterrenbeeld. Bij elke transitie naar een nieuw sterrenbeeld nemen we allemaal nieuwe trekjes aan van het sterrenbeeld. Niet alleen leuk voor alle jarigen die maand, maar ook voor onszelf! Vanaf 21 december tot 20 januari verhuist de zon naar Steenbok en zullen onze ambities skyhigh zijn.

Ben jij een steenbok?!

Maanhoroscoop van december 2021

De zon staat voor het leven, de energie, onze dagelijkse mood en behoeften die we hebben. Afhankelijk van het sterrenbeeld waar ze in staat hebben we meer behoefte om de wereld te ontdekken en te genieten van al het moois (zon in Boogschutter). Of we voelen juist de behoefte om verantwoordelijkheid te nemen voor de praktische zaken (zon in Steenbok).

Het verschil tussen onze flierefluiterperiode waarin we meer stil staan bij het leven of juist in de knallende workaholic mode zijn om de laatste deadline af te maken. Komende maand gaan we optimaal gebruik maken van de hardwerkende energie die Steenbok met zich meeneemt!

Steenbok is een echt aardeteken en is daarbij lekker praktisch ingesteld, geen lastige emoties die het maken van beslissingen lastig kunnen maken maar juist een heldere visie. Nu de zon in Steenbok staat zien we duidelijker wat onze doelen zijn, waar ligt onze ambitie en wat willen we graag bereiken?

Wat te verwachten?

We dromen groot, niet omdat Steenbok onze ego vergroot, maar ons juist laat inzien dat we met hard werken ver kunnen komen. Geen uitdaging is te groot, want met doorzettingsvermogen en motivatie kom je een heel end. Een praktische instelling die ervoor zal zorgen dat we onze verantwoordelijkheden zullen nemen.

Daarnaast ben je in deze periode minder geneigd om uitdagingen aan te gaan, want we blijven liever bij het oude vertrouwde. Hierdoor kan de komende periode saai aanvoelen omdat we nu extra baat hebben bij een vast ritme. Dat deze workaholic modus niet helemaal optimaal valt tijdens de feestdagen moge duidelijk zijn.

Happy together! Deze tips maken het samenwonen veel makkelijker

Wel kan je deze modus goed gebruiken om de laatste loodjes voor de holidays af te krijgen.

Een hele fijne maand voor mede aardetekens, zoals Stier en Maagd, maar een heftige maand voor watertekens zoals Kreeft, Schorpioen en Vissen die niet zo goed gaan op de praktische instelling.

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock

Deze twee sterrenbeelden passen perfect bij elkaar als koppel

Reageer op artikel:
Het Steenbokkenseizoen is hier: dít kan je verwachten (ook als je geen Steenbok bent)
Sluiten