Janne Vogel
Janne Vogel Life 23 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

Oké dan: volgens je sterrenbeeld moet dít jouw nieuwe hobby worden

Nu we meer tijd thuis spenderen, is het dé tijd om een nieuwe hobby op te pikken. En natuurlijk vragen we maar wat graag aan de sterren welke hobby goed bij ons past. Dus eh, hier komt ‘ie, op een rijtje.

Op basis van je sterrenbeeld moet dit jouw hobby worden deze zomer. Wees geïnspireerd!

Welke nieuwe hobby past bij jou? We vroegen het je sterrenbeeld

Ga jij deze zomer leren je eigen kleding te maken, meer lezen of je eigen film in elkaar flansen? Check snel welke nieuwe hobby bij je past. Je kunt het maar weten hè.

Ram: skateboarden

Misschien heb je er nog nooit zo over nagedacht, maar een skatepark is voor jou astrologisch gezien een goede spot, Ram. Je hebt lef en doorzettingsvermogen en leert graag iets nieuws. Skateboarden geeft je misschien die rush waar je naar op zoek bent.

Vergeet geen bescherming te dragen en onthoud: practice makes you perfect.

Stier: naaien

Jij kunt enorm goed met je handen werken. Je bent goed met kunst (schilderen, tekenen, noem maar op), maar kan bijvoorbeeld ook goed koken. Daarom hebben we iets nieuws voor je: naaien! Koop of huur een naaimachine en maak je eigen kleding.

Waarschijnlijk pik je het zo op en hoe leuk is het om hiermee bezig te zijn?

Tweelingen: scrapbooking

Als Tweelingen heb je veel mensen om je heen van wie je houdt. En met die mensen heb je enorm veel herinneringen. Gebruik deze zomer om de foto’s met je favoriete personen te printen en een leuk scrapbook te maken.

Schrijf alle inside jokes en korte verhaaltjes die je je nog kunt herinneren op en maak er iets moois van. Nostalgie…

Kreeft: een dagboek bijhouden

Of zoals je het in het Engels zegt: journaling. Klinkt al een stuk leuker. Schrijven kan voor jou als Kreeft de manier zijn om je gedachten te verwerken. Je bent creatief en hebt een grote fantasie, dus dit is de manier om dat alles tot uiting te laten komen.

Koop een leuk boekje en schrijf op waar je dankbaar voor bent, of plak er foto’s in. Alles kan en alles mag.

Leeuw: mediteren

Je bent een echte sociale vlinder en barst normaal gesproken van de energie. Toch mag je deze zomer wel iets meer op jezelf focussen. Bijvoorbeeld door middel van meditatie. Je kunt extra genieten van de avonturen die je beleeft na die vijf minuten mindfulness elke ochtend.

Maagd: grillen

Ja, echt. Gooi de barbecue maar aan. Als Maagd voel je je het best als je in contact bent met de aarde. Deze outdoorsy manier van eten maken maakt je blij en je vindt het fijn om je volle aandacht hierop te richten. Daarnaast is het natuurlijk superlekker én gezellig.

Weegschaal: borduren

Een heerlijk vredige hobby die bij je past, Weegschaal. Borduren kan soms frustrerend zijn (dat knopen is toch best lastig), maar je vindt het top om iets te knutselen dat je voor altijd in je huis kunt showen. Snappen we volkomen.

Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk deze video ter inspiratie! Onze eigen NSMBL-meiden hebben het borduren al helemaal in de vingers.

Schorpioen: lezen

Er zijn miljoenen boeken in de wereld, Schorpioen. En misschien weet je het nog niet, maar deze hobby past uitstekend bij wie jij bent. Een boek neemt je mee naar een andere tijd en plek en je kunt je lekker inleven in de personages.

Wil je je hobby naar een hoger level tillen? Start dan een boekenclubje met je vriendinnen die lezen ook kunnen waarderen. Klinkt misschien suf maar is hártstikke gezellig.

Boogschutter: filmmaken

Je bent de afgelopen jaren aardig goed geworden in het maken van foto’s, Boogschutter. Al je stedentripjes en vakantie hebben je geleerd hoe je een camera moet gebruiken en je weet ook hoe je ze mooi kunt editen voor op de gram.

Ga een stapje verder en maak eens filmpjes in plaats van foto’s. Volg via YouTube bijvoorbeeld video editing klasjes en wees vooral heerlijk creatief! Wat je kunt maken? Een aftermovie van een leuke vakantie of een dagje weg, bijvoorbeeld.

Steenbok: bakken

Je associeert bakken wellicht met het eerste stadium van de quarantaine, maar you’ve got game, Steenbok. Trakteer jezelf op een nieuw kookboek of maak je eigen creaties en deel ze met familie en vrienden.

Waterman: kajakken

Naar buiten gaan is essentieel voor een luchtteken als jij, Waterman. Enne, de buurt buiten ontdekken en verkennen doe je het best in een… kajak. Uiteraard. Deze hobby is tegelijk een work out en jij houdt wel van een beetje multifunctionaliteit.

Denk je meteen: neh? Probeer het gewoon eens! De sterren liegen niet.

Vissen: gitaar spelen

Jij houdt als geen ander van muziek, Vissen. Daarom is dit voor jou de ideale tijd om de gitaar te leren spelen. Probeer de basisakkoorden en -technieken te leren waarmee je je favoriete liedjes kunt spelen.

Rond een kampvuurtje met je vrienden laat je natuurlijk horen wat je allemaal in huis hebt.

Lees ook: