Vrouwen met deze 4 sterrenbeelden zijn mega empathisch

Sterrenbeelden zeggen veel over je persoonlijkheid. Wanneer je zegt dat je empathisch bent, betekent het dat je begrijpt, of zelfs voelt, wat anderen ervaren. Dat kan geweldig zijn omdat je op deze manier je goed kan verplaatsen in iemand anders en diegene daarmee vaak kan helpen.

Toch kan een hoog empathie-gehalte ook moeilijk zijn voor de persoon die de hoogte- en dieptepunten van anderen ervaart. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de meest empathische sterrenbeelden – Kreeft, Maagd, Weegschaal en Vissen – doorgaans als raadselachtig en soms zelfs een beetje afstandelijk overkomen. Dit zijn natuurlijk slechts enkele van hun vele lagen.

Empathisch

Volgens een expert gebruiken psychologen de term empathie om iemand te beschrijven die in staat is om letterlijk de gevoelens van anderen te voelen en over te nemen alsof ze die gevoelens zelf ervaren. Hierdoor wordt het bijna een gedeelde ervaring. Om deze redenen zijn de onderstaande vier sterrenbeelden het meest empathisch.

1. Kreeft

Beïnvloedbaar door de steeds veranderende maan, kunnen degenen die onder het sterrenbeeld Kreeft zijn geboren net zo ongrijpbaar als loyaal zijn. Dit sterrenbeeld wordt niet alleen gevoed door de emoties die diep in zichzelf zitten, ze zijn ook psychisch afgestemd op verschillende trillingen die hen omringen. Dit kan echt van alles zijn, van iemands emotionele welzijn tot spirituele angst, van heel actief en levendig naar meeslepend en dramatisch.

2. Maagd

Analytisch, nauwgezet en praktisch. Het is geen wonder dat Maagd wordt bestuurd door de nieuwsgierige Mercurius, de planeet van communicatie en cognitie. De geest van een Maagd is een intellectuele schatkaart, bestaande uit productiviteit en vindingrijkheid. De empathie van dit sterrenbeeld is niet emotioneel; het is precies het tegenovergestelde.

Een maagd zal analyseren, beoordelen en bekritiseren; hun oprechte bezorgdheid vloeit voort uit de logica die ze hebben. Als je Maagden in je leven hebt, heb je vast wel eens de undercover stress van hen meegemaakt wanneer dingen niet gaan zoals ze gepland zijn. Zelfs als het niet om hen zelf gaat.

3. Weegschaal

De weegschaal voelt als een verademing en dat is vanwege hun natuurlijke sierlijkheid, charme en diplomatieke instelling. Een typische Weegschaal is sociaal, nieuwsgierig en altijd elegant. Zij zullen er alles aan doen om in iemands schoenen te kruipen, zodat ze hun standpunt echt kunnen begrijpen.

Dit is precies hoe dit sterrenbeeld zich verhoudt tot anderen. Ze hebben er ook zeker geen moeite mee om hun humeur volledig aan te passen op de mensen om hen heen. Wees dus niet ontmoedigd als ze plotseling een chronische copycat zijn. Beschouw het juist als compliment- dit is de poging van de Weegschaal om de wereld door jouw ogen te zien.

4. Vissen

Emotioneel, kwetsbaar en volkomen mysterieus. Vissen kunnen zich de hele dag, elke dag op alles en nog wat afstemmen. Dit klinkt misschien geweldig in je oren maar dit kan juist hun emotionele stabiliteit schaden. Dromerige Vissen, afkomstig van Neptunus, kennen absoluut geen grenzen. Dit is een van de redenen waarom zoveel Vissen worden geboren met artistieke gaven.

De geest van Vissen is enorm en allesomvattend; er is echt niets dat dit sterrenbeeld zal afwijzen, of het nu mentaal of emotioneel gesproken is. Dat vissen ruimdenkend zijn is echt nog een understatement.

Lees ook: Gezellig! Deze 4 sterrenbeelden kletsen je de oren van het hoofd

Reageer op artikel:
Vrouwen met deze 4 sterrenbeelden zijn mega empathisch
Sluiten