Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 15 jan 2015

Stiekem gluren: Waarom we moéten weten wat we niet willen weten

Zijn telefoon ligt op zijn nachtkastje. Hij staat onder de douche een nummer te fluiten. Je kijkt naar de telefoon. Één, twee, drie keer. Doe je het of niet? Wil je weten wat er in staat? De kans op gesprekken met andere meisjes is aanzienlijk want jullie zijn nog aan het daten. Toch komen je vingers steeds dichterbij..

Maar niet alleen zijn telefoon. überhaupt zijn er overal gegevens beschikbaar. Je kunt tot in den treure doorklikken op zijn Facebook pagina, Instagram of Twitter. Op elke foto wordt wel weer iemand getagd of reageert iemand waarvan je ook het profiel van A tot Z kan doornemen. Op zoek naar.. tsja naar wat eigenlijk?

Achteraf zeggen we vaak ‘ik had het niet willen weten’. Maar toch gaan we expres op zoek. We pakken die telefoon, speuren op social media en google’en alsof we hackers op het spoor zijn. Als we de kans krijgen doen we het.

Wie gluren er meer? De mannen of de vrouwen?

Vrouwen hebben vaker de intentie om door zijn spullen te gaan. Een oude map aan foto’s, zijn inbox die hij per ongeluk open heeft laten staan en noem maar op. Dat waren de resultaten van een studie die gepubliceerd is in ‘Men’s Fitness’. Echter onthulde een gelijke studie uit Engeland dat mannen twee keer zovaak door de telefoon van een vrouw gaan. In welke studie is de waarheid gesproken?

Waarom gluren we?

Sommige vrouwen zeggen ‘ik voelde dat er iets niet goed zat’ en doen er alles aan om maar iets te vinden om dat gevoel te rechtvaardigen. Andere doen het uit onzekerheid om bevestiging zoeken. Er is vaak niets te vinden. Kijk daarom eerst naar jezelf en zorg dat je hem leert vertrouwen.

Hoe gluren we het liefst?

Uit onderzoek kwam naar voren dat berichtjes sturen op de telefoon de nummer één manier is voor minnaars om met elkaar in contact te blijven. Het gluren begint daarom vaak daar.

Wie begluren we allemaal?

Onze partners ‘onderzoeken’ is misschien de meest voorkomende vorm, maar daar houdt het niet bij op. Vergeet vooral niet de nieuwe vriendin van je ex of de oude vriendin van je huidige vriend. De Facebookpagina van deze vrouwen werken als een magneet voor jou. En laten we eerlijk zijn, dat geldt voor ons allemaal. Het is heerlijk om even lelijke gezichten te trekken naar een scherm zonder dat iemand er ooit achterkomt. Behalve je beste vriendin dan.

Oké, je hebt gevonden waar je naar zocht. Wat nu?

Wanneer je hebt gevonden waar je naar zocht betekent dat meestal dat je iets verschrikkelijks hebt gevonden. Je voelt je hele maag omdraaien en je wordt licht in je hoofd. Je kunt het je niet voorstellen dat dit jou zou overkomen.

En dan wat? 57% van de vrouwen confronteert haar vriend. Maar, kun je dat wel maken? Iemand confronteren met iets dat je nooit te weten had mogen komen? Je hebt zelf het risico genomen. Nu zit je met de buikpijn, met de vraag of je er wel of niet wat over moet gaan zeggen en met alle ellende die daarna komt. Leuk spelletje dat gluren..

Verslaving

Mocht je nog nooit stiekem hebben gegluurd, doe het dan alsjeblieft nooit. Als je er eenmaal aan begint, hou je nooit meer op. Nooit meer. Het werkt als een soort verslaving. Als je eenmaal hebt gemerkt hoe makkelijk het soms is, en als je er iedere keer de bevestiging uit haalt dat hij niets doet, dan wil je dat veel vaker. Tot je wel wat vindt. En dan had je gehoopt dat je het nooit had gevonden.

En daarna? Daarna ben je wantrouwig en weer terug bij af want dan blijf je waarschijnlijk de rest van je leven gluren.

Reageer op artikel:
Stiekem gluren: Waarom we moéten weten wat we niet willen weten
Sluiten