Stijlinspiratie: Danielle vertelt hoe je trends op je eigen manier kunt dragen

Anno 2018 wil iedereen stijlvol zijn. Stijl en klasse hebben is iets wat bijna van je verwacht wordt, maar wat houdt dat nou in? Beautify’s Tessa praat elke week met originele stijlvolle chicks om erachter te komen wat tegenwoordig de definitie van stijl is.

Trends en mode

Jij en je vriendinnen vinden vast bepaalde mensen stijlvol. Maar heb je er ooit over nagedacht waarom deze personen stijlvol zijn? Sommige mensen zijn namelijk stijlvol omdat ze simpelweg met trends meegaan.

Maar wat een trend is, wordt bepaald door anderen. Dat maakt het enorm moeilijk om stijlvol te zijn én je eigen, unieke stijl te behouden.

Wat is stijl?

Als je met de mode meegaat, wordt er al snel over je gezegd dat je stijl hebt. Toch is met de mode meegaan wel iets anders dan echt stijl hebben.

Coco Chanel heeft gezegd ‘mode verdwijnt, stijl blijft’. Dus wat is stijl precies? Ik ga wekelijks langs bij stijlvolle vrouwen om erachter te komen wat nou echt de definitie van stijl is.

Danielle van Goch


Deze week ga ik langs bij de tweede stijlvolle chick, de 26-jarige Danielle van Goch. Danielle woont in Amsterdam Oost en is afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute.

Als afgestudeerd mode professional werkt Danielle nu als assistant production & development bij het modemerk Zoe Karssen. Als ze vrije tijd heeft gaat ze het liefst lekker eten en koffietjes drinken op mooie plekken met vrienden. Dat is dus precies wat ik met haar heb gedaan, koffie drinken bij Bar Spek.

stijl rubriek

Outfit details

Jas: Hugo Boss
Trui: & Other Stories
Broek: Weekday
Schoenen: Marbles Vintage
Tas: O Pardon
Oorbellen: Weekday

Wat is volgens jou de definitie van stijl?

Voor mij heeft iemand stijl wanneer diegene een eigen manier van kleding dragen en combineren heeft.

Denk je dat iedereen stijl heeft/kan creëren of denk je dat dit iets is wat je ‘gewoon’ hebt?

Ik vind dat iedereen een stijl heeft. Iedereen koopt kleding. Het verschil is alleen dat de een is er meer bewust mee bezig dan de ander om met kleding iets uit te stralen. Met kleding iets willen uitstralen bedoel ik dat sommigen meer van mooie basiskleding houden en anderen meer van een urban stijl en dat willen laten zien.

stijl rubriek

Heb je zelf een stijlicoon of iemand naar wie je opkijkt? Zo ja, wie?

Er zijn wel een aantal vrouwen waarvan ik de stijl super mooi vind en ook wel geïnspireerd door kan worden. Dit zijn onder andere @Patriciamanfield en @bambilegit.

stijl rubriek

Op welke manier ben je met mode bezig?

Ik werk natuurlijk in het dagelijks leven in de modebranche. Hierbij word ik altijd op de hoogte gebracht van mode en moet ik ook altijd op de hoogte zijn van wat er speelt bij andere merken en wat nieuwe ontwikkelingen zijn.

Daarnaast werken bijna al mijn vrienden in de mode dus praat je onderling wel over welke nieuwe items van merken je mooi vindt. Ik ben niet iemand die veel winkelt en heel veel koopt, maar ik ben wel op de hoogte van wat er in de markt is en wat ik er zelf graag van zou willen hebben.

stijl rubriek

Is het volgens jou mogelijk om echt origineel te zijn in een wereld vol H&M’s en Zara’s?

Buiten dat niet de gehele collectie van Zara en H&M de ‘trends’ volgt, spelen ze inderdaad wel in op de massamarkt.

Het is jammer dat sommige trendy items heel vaak teruggezien worden dankzij social media. Hierdoor komen ze in mijn ogen over als een typische stijl en wordt het lastig deze items op een originele manier te dragen.

Wel denk ik dat het ligt aan hoe je bepaalde items combineert. Als je niet alle huidige trends bij elkaar draagt, zou het zeker nog wel origineel kunnen zijn.

stijl rubriek

Straal jij je persoonlijkheid uit via jouw kleding?

Ja en nee. Vaak heeft het ook met mijn stemming te maken en natuurlijk ook waar ik naartoe ga. Dus persoonlijkheid hangt wel met mijn kleding samen.

Wil jij ook meedoen?
Naast Danielle zijn er natuurlijk nog veel meer stijlvolle meiden en we willen jullie allemaal spreken. Heb jij een interessante stijl of kijk op stijl?

Stuur dan snel een mailtje naar [email protected] of stuur ons een berichtje op Instagram. Wie weet sta jij volgende week in de stijl rubriek.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

OMG, je kan hier de kleding van je favo influencers kopen

Reageer op artikel:
Stijlinspiratie: Danielle vertelt hoe je trends op je eigen manier kunt dragen
Sluiten