Redactie
Redactie Body & Mind 4 dec 2020

Stinkende oksels? Zo hou je je oksels fris en fruitig

Helaas zweet de één meer dan de ander. En hoewel je er misschien niet bij stil staat, kan dat echt verschrikkelijk vervelend zijn. Net fris en gedoucht en je oksels voelen alweer klam. Heb je last van oksels die stinken? Een aantal tips om die klotsende oksels vaarwel te zeggen.

De ideale manier om je oksels fris en fruitig te houden. Oók tijdens stressy and sweaty periodes. Deze 6 tips slepen je er doorheen.

6 tips tegen stinkende oksels

  1. Blijf weg van de koffie, alcohol en sigaretten. Deze hebben namelijk sterk effect op je zweetklieren.
  2. Draag ademende stoffen zoals katoen (en vermijd stoffen die dat niet doen, zoals polyester).
  3. Koop een extra sterke (te halen bij de apotheek) deodorant met meer ingrediënten dan de gemiddelde deo.
  4. Ga langs bij je huisarts. Deze kan je speciale smeersels geven die je een extra kick aluminium chloride geven. Dit zorgt ervoor dat je zweetklieren niet zo overactief blijven.
  5. Was je kleding goed. Soms moet je je kleding echt even goed reinigen om alle bacteriën eruit te halen. Daar zijn allerlei middeltjes voor. Zo kun je soda gebruiken, maar ook citroensap. Of leg je kleding in de vriezer. De temperatuur zorgt ervoor dat de bacteriën doodgaan. Sidenote: doe je kleding wel even in een plastic zak, zodat je kleding niet wordt beschadigd.
  6. Botox. Oke, we vinden deze oplossing ook wat heftig, maar het is sinds kort goedgekeurd door de FDA als behandeling tegen overmatig zweten. De botox blokkeert het signaal wat naar de zweetklieren wordt gestuurd. Het is tot nu toe een van de meest effectieve behandelingen.
  7. And last but not least: maak jezelf niet te druk. Door te piekeren en te stressen, ga je misschien alleen maar meer zweten. En dat wil je natuurlijk ook niet! Accepteer dat het even zo is, zorg dat je altijd wat opfrisdoekjes en een parfum in je tas hebt voor noodgevallen en weet dat er altijd nog ergere problemen in de wereld zijn dan een paar stinkende oksels. Amen.

Ook lezen: Hoe je in 11 dagen tijd gelukkiger en gezonder wordt

Reageer op artikel:
Stinkende oksels? Zo hou je je oksels fris en fruitig
Sluiten