Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 21 nov 2017

Stokpaardje rijden is dé nieuwe hype van dit moment en er komt zelfs een NK

Heb je altijd al gedroomd om paard te rijden? Maar heb je nooit een eigen paard gehad? No worries. Vanaf nu kun je stokpaardje rijden. Stokpaardje rijden is hip en populairder dan je ooit had kunnen denken. Ook in Nederland.

Stokpaardje rijden is inmiddels een officiële sport. De sport wordt Hobby Horse genoemd. Het is voor alle meisjes die nooit een paard hebben gehad maar daar wel altijd van droomden.

Stokpaardje rijden

Op een schattig stokpaardje kun je nu je paardenliefde loslaten. Inmiddels is de sport zo populair dat er al heus echte wedstrijden worden georganiseerd. Op 9 december wordt het eerste Nederlandse Kampioenschap gehouden in Drenthe. Op je stokpaardje spring je over hindernissen heen en leg je een parcours zo snel mogelijk af. Zonder fouten het liefst. Het parcours is 56 meter lang.

Het is écht leuk. En, stokpaardje rijden heeft alleen maar voordelen. Je hoeft het beestje niet iedere dag te onderhouden, je hoeft het niet de voederen, je hoeft het ook niet iedere dag een flinke dosis liefde te geven én je hoeft er niet heen door weer en wind. Oh en vergeet vooral de stinkende stallen niet. Die zijn ook verleden tijd.

Verder heb je altijd en overal je stokpaard bij je. Als je dat wil natuurlijk. Je kunt er in ieder geval helemaal voor gaan want stokpaardje rijden is hartstikke hip. En betaalbaar. Dat is ook fijn.

Hobby Horse begeistert Mädchen

Jetzt könnt ihr endlich auch ohne Pferd reiten.

Geplaatst door WELT Video op dinsdag 2 mei 2017

Stokpaardje rijden toch niks voor jou? Je kunt ook onderwater paaldansen bijvoorbeeld:

Reageer op artikel:
Stokpaardje rijden is dé nieuwe hype van dit moment en er komt zelfs een NK
Sluiten