Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 13 april 2017

Haha! Stokpaardrijden is momenteel dé sport en het is hilarisch

Helaas pindakaas. Je excuus om op de bank te blijven zitten omdat je sporten gewoon saai vindt, gaat niet meer op. Want nu is er stokpaardrijden. En dat is niet alleen super actief, het is ook nog eens hilarisch.

Na zeemeerminzwemmen, trampoline springen, een barre workout en float fitness op een drijvende mat in het zwembad, is er weer een nieuwe te gekke sport bijgekomen. Nou ja, nieuw. Stokpaardrijden is bijna zo oud als de mensheid, maar dat maakt het niet minder leuk. En het is weer helemaal hip.

Wedstrijden in stokpaardrijden

Het rijden van een stok met een knuffel-paardenhoofd erop is niet alleen maar een manier om te lachen en fit te worden. Je kunt er ook nog eens wedstrijden in winnen. Die wedstrijden lijken op dressuurwedstrijden die ‘gewone’ ruiters doen. Maar in plaats van het paard spring je nu zelf over de hindernissen.

De sport is vooral groot in Finland, Zweden, Duitsland en Frankrijk. Maar het is slechts een kwestie van tijd voor de eerste wedstrijden in competitive hobbyhorsing in Nederland worden georganiseerd.

Goed om te weten: Dit zijn de enorme voordelen van meisjes die vroeger turnden of ballet dansten

Reageer op artikel:
Haha! Stokpaardrijden is momenteel dé sport en het is hilarisch
Sluiten