Stop maar met jezelf urenlang in het zweet werken: 1 minuut bewegen is al genoeg

Wat is dit een héérlijk nieuws. Echt nieuws waardoor je je veel beter laat voelen over jezelf. Voel je niet langer schuldig dat je vanmorgen in bed bent blijven liggen in plaats van een rondje bent gaan hardlopen. Want het blijkt helemaal niet nodig om jezelf een uur lang af te beulen. Ha!

Je zelf urenlang in het zweet werken, het is helemaal niet nodig om fit te zijn. Sterker nog, onderzoekers van de McMaster Universiteit zijn erachter gekomen dat één minuut intensief bewegen al positief is voor je gezondheid.

Intervaltrainen is het slimste

De wetenschappers verdeelden 27 mannen in twee groepen. De eerste groep trok drie keer per week een sprintje van 20 seconden op de fiets. Ook deden ze een warming up en een cooling down. De deelnemers in de andere groep fietste ook drie keer per week, maar dan 45 minuten op een medium tempo.

Na twaalf weken bekeken de onderzoekers de resultaten. Wat bleek: ze waren bijna gelijk. Professor Martin Gibala van de McMaster universiteit: ‘Dit betekent dat het slim is om een intervaltraining te doen. Dat is efficiënter dan gematigd sporten, zónder dat het heel veel tijd kost.’

Wij weten wel wat wij vanavond gaan doen. In rap tempo naar huis fietsen, om daar lekker op de bank te ploffen.

LEES OOK: Zo maak je gezonde keuzes als je uit eten gaatuitetengezond-770x462

Reageer op artikel:
Stop maar met jezelf urenlang in het zweet werken: 1 minuut bewegen is al genoeg
Sluiten