Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Body & Mind 15 september 2017

Stop met jezelf niet mooi vinden! Dit is waarom jij een prachtige vrouw bent

Gek genoeg zijn vrouwen in hun jonge jaren het onzekerst over hun lijf. We zien altijd wel iets in de spiegel wat ons niet aanstaat of wat we graag anders hadden willen zien. En er zijn zelfs vrouwen die hun eigen lichaam verafschuwen. We vertellen je nu haarfijn uit waarom alle vrouwen in Nederland nu moet stoppen met die idiote en onnodige zelfhaat:

We zijn de mooiste wezens op aarde

Wij vrouwen hebben iets magisch. Het vrouwenlichaam is in staat om een kind te dragen en deze vervolgens ook nog eens te baren dat is iets wat een man ons nóóit na kan doen. Omarm daarom letterlijk en figuurlijk je lichaam om wat zij kan. Wees trots op je lichaam, een machine die je elke dag weer van dienst is.

Het vrouwenlichaam is iets waar iedereen zich over fascineert. Van fotografen zoals Helmut Newton tot aan onze eigen fotograaf van Hollandse bodem, Paul Bellaart. Vertel jezelf daarom gerust elke ochtend voor de spiegel dat élk vrouwenlichaam buitenaards mooi is en daarom ook jouw lichaam.

We zijn nu op ons allermooist

Gek genoeg zijn we juist in onze jonge jaren vaak onzeker over ons lijf. We zien dingen die anderen niet zien en zijn nooit tevreden met hoe we eruit zien. Maar juist nu op dit moment is je lichaam op haar allermooist. Denk maar eens aan de wijze woorden van je moeder, tante of misschien zelfs oma. Die je allemaal op je hart drukken dat je zo beeldig bent. En het zou zonde zijn dat je over veertig jaar foto’s terugziet en je dan pas realiseert hoe mooi je lijf was.

Je lichaam is maar een verpakking van wie je bent

We leven in tijd waar we letterlijk en figuurlijk meer dan ooit worden blootgesteld aan ‘perfecte’ beelden. Je hoeft niet eens te zoeken naar een, in jouw ogen, perfect lichaam of je ziet het al voorbij komen op Instagram.

Maar in plaats van je dan onzeker te voelen kan je deze bubbel gevuld met lucht ook relativeren. Je lichaam is uiteindelijk maar een verpakking van wie je bent. Dat je toevallig een paar striae streepjes op je heupen hebt wil niet zeggen dat je niet leuk of niet mooi bent. En ook dat extra laagje vet op je buik maakt jou niet een minder mooi mens van binnen. Sterker nog, jij bent waarschijnlijk heel gezellig omdat je altijd wel in bent voor een etentje of borrel. Onthoud dat.

LEES OOK:Dit is het perfecte lichaam volgens de man en volgens de vrouw

Reageer op artikel:
Stop met jezelf niet mooi vinden! Dit is waarom jij een prachtige vrouw bent
Sluiten