Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 4 juli 2017

Draag je altijd een te strakke knot? Dit meisje kreeg extreme haaruitval

Een strakke knot kan heel mooi zijn, maar je haar denkt daar misschien anders over. Een voormalig ballerina laat de vreselijke effecten zien die een jarenlange strakke knot met zich mee hadden gebracht. Wees gewaarschuwd, het is niet plezierig.

Te vaak een strakke knot dragen heeft gevolgen

Een Engelse ballerina genaamd Diva Hollands (22 jaar) maakte bekend dat zij enorm last heeft van de gevolgen van het dragen van een knot. Door het veel te vaak dragen van een te strakke knot in haar haar, kreeg ze extreem haarverlies.

Voor een vrouw natuurlijk sowieso al een ware nachtmerrie, je haar verliezen. Maar zeker als je zo jong bent als deze vrouw. Ze begon met ballet toen ze drie jaar oud was en stopte op haar achttiende. Diva vertelt:

‘Als ik aan mijn jeugd denk, dan denk ik vooral aan competitief dansen. Met een kam werd mijn haar strak naar achteren gekamd en met niet minder dan tien haarspeldjes werd het vastgezet. Dat deed pijn. Die arme haarzakjes.’

Extreme haaruitval

Diva claimt dat het dragen van de strakke knot heeft gezorgd voor de haaruitval. Haar haarlijn zat inmiddels tot het midden van haar hoofdhuid. Ze werd er voortdurend mee gepest, maar juist met die onzekerheid wist ze zich tot een zekere en sterke volwassen vrouw te vormen. Maar, na twee zwangerschappen viel er nog meer haar uit.

Diva was het pesten beu en besloot dat het tijd werd voor een verandering. Ze onderging een chirurgische folliculaire transplantatie van acht uur. Daarbij werd een strip gezonde huid met haarfollikels aan de achterkant van haar hoofd naar voren geplaatst.

Het resultaat is verbluffend. Applaus voor deze powervrouw.


LEES OOK:
Dit zijn dé 8 kenmerken van iedere powervrouw

Reageer op artikel:
Draag je altijd een te strakke knot? Dit meisje kreeg extreme haaruitval
Sluiten