Emma Plasmans
Emma Plasmans Gezondheid 19 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Beautify test: ik probeerde de Guasha Glow facial voor een stralende huid

Veel meiden heb last van een soms ietwat doffe, slappe huid. Dat is natuurlijk niet iets om je voor te schamen. Sterker nog, je kunt er wat aan doen als je een stralende huid zou willen. En nee, dan hebben we het niet over botox en fillers, maar door middel van een Guashasteen.

Daarom ging ik – Beautify’s Emma – naar de Bindweefselbar in Amsterdam om een Guasha Glow facial te ondergaan.

Guasha Glow Facial voor een stralende huid

Guashamassages, het gebruik van heilzame stenen als beauty tools en natuurlijke alternatieven voor injectables zijn helemaal hot. Door de Guashamassage op de juiste manier uit te voeren worden vocht en gifstoffen afgevoerd, energieblokkades opgeheven, de collageenproductie gestimuleerd én de doorbloeding bevorderd voor een gezonde gloed (hallo, nieuwe stralende huid). Overall zorgt een guashamassage voor een verbeterde huidconditie.

En door de verbeterde huidconditie komen de voedingstoffen uit verzorgingsproducten beter tot hun recht, maar eigenlijk nóg belangrijker: wat je eet wordt ook beter opgenomen. Een typisch gevalletje ‘beauty from the inside out’ dus.

De Guashasteen

De Guashasteen is een zelfontworpen steen door de eigenaresse van de Bindweefselbar, Charley. De steen is gemaakt van Amethist en is geschikt voor elk gezicht. Bij een steen denk je misschien aan iets hards, maar wanneer je een Guashamassage krijgt, voelt het helemaal niet alsof je door een harde steen wordt gemasseerd. Sterker nog, het voelt onwijs zacht maar toch krachtig aan.

Mijn ervaring

Na al deze interessante kennis tot mij genomen te hebben, werd ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar de Guasha Glow Facial. Ik besloot een afspraak te maken om mij te laten verrassen door alle (voor mij) nieuwe massagetechnieken voor je gezicht.

Bij binnenkomst had ik al een heerlijk warm welkom. Door de hele salon ruik je heerlijke aardse geuren en er werd mij een heerlijk kopje thee aangeboden. Na een aantal minuten liep ik door naar de behandelkamer waar Charley mij alles tot in de puntjes uitlegde over de behandeling en de werking van de Guashasteen. Ook nam Charley uitgebreid de tijd voor een persoonlijke intake, om zo erachter te komen wat mijn wensen waren op het gebied van mijn gezicht.

De behandeling

Mijn goal was om een iets strakkere kaaklijn te krijgen en overall een volumineuzer, glowy gezicht. Met dit als gegeven is Charley aan de slag gegaan. Het was een heerlijke massage waarbij mijn gezicht eerst werd gereinigd waarna ik een heerlijk voedende olie op mijn gezicht kreeg.

Goed om te weten: een voedende olie is absoluut belangrijk omdat de steen anders niet goed glijdt, en je daarmee frictie kan veroorzaken wat weer kan resulteren in een ontsteking. Daarna werden individuele acupressuur-punten behandeld om de huid te activeren, om vervolgens te beginnen met de schraaptechniek met de Guasha steen. Hierbij legde Charley heel goed wat ze deed, en ze vertelde mij ook hoe ik dit thuis kan nabootsen.

Ben jij hier ook nieuwsgierig naar? Kijk dan de superhandige filmpjes van Charley waarin zij precies uitlegt hoe jij dit het beste thuis kan doen. Hoef jij alleen nog maar een Guashasteen aan te schaffen.

Na de behandeling, toen mijn gezicht een ultieme doorbloeding had, werd ik heerlijk verwend met een masker van EmerginC, ook hier werd weer heel goed rekening gehouden met mijn huidconditie. En oh ja, tijdens het masker werden mijn beide handen heerlijk gemasseerd. Een heerlijk gevoel van ultieme ontspanning.

Resultaten

Ik heb een hele hernieuwde energie en superglow overgehouden aan de Guasha Glow Facial. Zelfs nu een aantal dagen na de massage heb ik nog steeds een gezonder en frissere uitstraling. Ook heb ik het idee dat mijn kaaklijn iets strakker is geworden.

Wel is het belangrijk om te weten dat je dit zelf thuis moet bijhouden. Maar goed, een paar keer in de week beauty-time wordt niemand slechter van ;). Hieronder kun jij zien hoe mijn gezicht er uit zag voor- en na de behandeling.

Voor:

Na:

Behandeling Bindweefselbar

Wil jij nou ook deze heerlijke behandeling boeken? Dat kan zeker! En het fijne is, na een keer in de salon geweest te zijn weet je ook hoe je het zelf thuis bij kan houden. En eerlijk is eerlijk, een keertje je laten verwennen in de salon is echt een feestje. Dus wees een beetje lief voor jezelf, en gun jezelf een heerlijke Guasha Glow Facial.

Bindweefselbar
Jacob van Lennepstraat 72W, Amsterdam

Lees ook: Beautify test: ik probeerde bindweefselmassage om strakkere benen en billen te krijgen

Reageer op artikel:
Beautify test: ik probeerde de Guasha Glow facial voor een stralende huid
Sluiten