Renée
Renée | LinkedIn Life 31 mei 2019

Redactie tip: heerlijk lunchen of dineren bij Strandzuid in Amsterdam

Op een zonnige zomerdag hoef je niet langer met de trein naar Zandvoort of welk ander strand je graag bezoekt. Je kunt heerlijk vertoeven bij Strandzuid in Amsterdam. Ik – Beautify’s Renée – nam een kijkje om te zien waarom dit zo’n geliefde plek is in Amsterdam.

Ik moet eerlijk zeggen, ik begrijp wel waarom mensen in de zomer een plekje proberen te bemachtigen bij Strandzuid. Het is een fijn plekje om een middag of avond door te brengen en je kunt inderdaad met je voeten in het zand. Het is hier iedere dag een stranddag zónder dat je naar de kust hoeft af te reizen.

Eten bij Strandzuid in Amsterdam

Ieder jaar keert Strandzuid terug achter de RAI om het zomerseizoen in te luiden. Eén van de belangrijkste redenen voor mij om Strandzuid te bezoeken is het feit dat er een nieuwe menukaart is en geloof me, daar wil je het één en ander van proeven.

Of je nu zin hebt in wijntjes aan het water, een heerlijk stukje vlees of vis van de Josper grill of een lunch aan het water: bij Strandzuid ben je aan het goede adres.

Strandzuid
Strandzuid

De nieuwe kaart

Op de nieuwe kaart vind je zoveel lekkere gerechten dat het moeilijk is om te kiezen wat je wil eten. Wij kozen voor een burger van de Josper grill en de vissalade (allebei aanraders) , maar je kunt ook gaan pokébowl of latin kip hotdog.

Meer zin in wat anders? De pittige Marokkaanse tajine schijnt heerlijk te zijn en er zijn verschillende vegetarische opties. Bestel er een lekkere moscow mule bij of kies net als ik voor een Pinot Grigio. Dat is altijd een goede optie.

Marokkaanse Tajine © Chantal Arnts
strandzuid
Classic burger © Chantal Arnts
strandzuid
Pokébowl © Chantal Arnts
Strandzuid
Zoete aardappel met harissa, komijnzaadolie,
ratatouille, granaatappel, mint, salade,
kokos-hummuscrème en krokante
amandel
© Chantal Arnts

Een laatste tip: eet gezellig aan één van de tafels aan het water en verplaats daarna naar het strand. Neem plaats op één van de stoelen of bedjes en bestel nog een drankje voor je weer naar huis gaat.

Strandzuid
Europaplein 22
1078 GZ Amsterdam
Website

Reageer op artikel:
Redactie tip: heerlijk lunchen of dineren bij Strandzuid in Amsterdam
Sluiten