Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 15 jul 2017

Eh? Een string dragen zou slecht voor je gezondheid zijn en dit is waarom

Sommige vrouwen bannen ze liever uit hun leven, anderen voelen zich enorm sexy met het stukje touw tussen hun billen. We hebben het over de string. En nu zou het dragen van zo'n string slecht voor je gezondheid zijn. Heh?!

String wat doe je met me?

Hoe zit het eigenlijk met je gezondheid? Hoe beïnvloedt een string het welzijn van je lichaam? Misschien een vraag die je jezelf wel eens hebt gesteld. En die vraag blijkt niet heel gek.

Er moet haast wel iets gebeuren daar beneden als je een heel dun stuk stof tussen je billen draagt. Het blijkt namelijk dat je een grotere kans hebt op infecties. Maar niet per se om dat dunne stukje stof. Nee, het heeft meer te maken met het materiaal.

Het materiaal is de boosdoener

Strings worden normaal gesproken niet gemaakt van katoen. Als je daarom elke dag strings draagt, loop je een risico op kleine infecties. De beste soort onderbroek, is altijd gemaakt van katoen.

Volgens dokter Jill M. Rabin, universitair hoofddocent gynaecologie zouden alle lagen van een string van katoen moeten zijn. Ook dat is namelijk vaak niet het geval. Als de laag buiten het kruis van een ander materiaal is gemaakt dan maakt dat het katoen minder ademend. Daardoor wordt er meer vocht gevangen en dit kan leiden tot infecties.

Happy vajayjay stappenplan

Is je string zo dun en smal? Dan kan je vajayjay tegen alles aanwrijven, wat niet hoort. Daarnaast is de dunne bedekking van een string meestal niet helemaal veilig. Het beweegt heel veel de hele dag door. En dat kan weer leiden tot de meest onsexy dingen ever.

Namelijk: het overbrengen van bacteriën van je anus naar je vagina. Jakkie, je kunt E. Coli overbrengen naar de vaginale regio. En je kunt bijvoorbeeld een blaasontsteking krijgen. Damn, wat een eikels die strings.

Draag strings daarom niet te vaak, koop in elk geval de goede maat, zorg dat ze niet te strak zijn en dat ze zijn gemaakt van 100 procent katoen. Of nog beter: koop gewoon lekkere oma onderbroeken. Super comfi.

LEES OOK: Spice it up! 12 x super hete manieren om je hem te verrassen

Reageer op artikel:
Eh? Een string dragen zou slecht voor je gezondheid zijn en dit is waarom
Sluiten