Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Food 26 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

YUMMM: deze stroopwafelbrownies wil je dit weekend maken

Wat er nog lekkerder is dan gewone brownies? Nou, deze stroopwafelbrownies dus blijkbaar. Dit weekend moet je deze echt maken, want geloof ons nou maar als we zeggen dat je die vandaag, morgen en op alle andere dagen van de rest van je leven wil.

Stroopwafelbrownies

In feite is het heel simpel wat we doen: eenvoudigweg een laag stroopwafels toevoegen tussen √©n op het beslag van je brownies. Die extra lagen geven je brownies net wat meer spanning en structuur, maar ook een heerlijk vleugje karamel. Stroopwafelbrownies dus: echt een gouden combinatie als je ‘t ons vraagt.

Bron: Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Stroopwafelbrownies

Verwarm de oven voor tot 175 graden.

Leg twee vellen aluminiumfolie kruiselings over elkaar in het bakblik. Gebruik een keukenborsteltje om de vellen in te vetten met een beetje gesmolten boter of neutrale olie.

Smelt de boter samen met de chocolade au bain marie.

Terwijl dit staat te smelten, meng je het cacaopoeder met 60 ml water tot een glad papje in een grote mengkom. Roer de gesmolten chocolade met de boter goed door met een garde en voeg het toe aan het cacaomengsel. Roer met een garde tot een glad mengsel.

Voeg daarna de twee soorten suiker toe en roer opnieuw met je garde tot een homogeen mengsel. Dit zal er nog wat korrelig uitzien, dat is normaal.

Voeg daarna het hele ei, de eidooiers en het vanille-extract toe en klop krachtig tot het mengsel weer samenkomt en er dik, glad en glanzend uitziet.

Tijd voor de droge ingredi√ęnten: voeg de bloem en het zout toe. Gebruik je garde om alles gedurende 45 seconden tot een glad mengsel te kloppen.

Voeg tot slot de fijn gemalen Maltesers toe en spatel deze door het beslag van je stroopwafelbrownies. Schep de helft van het beslag in het ingevette bakblik en gebruik een spatel om het beslag gelijkmatig uit te spreiden. Schik er de helft van de stroopwafels op (breek ze eventueel om ze beter te doen uitkomen) en stort de andere helft van het beslag erover uit. Duw in de bovenste laag de andere helft van de stroopwafels.

Bak de stroopwafel 30 tot 32 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de stroopwafelbrownies ongeveer 1 uur afkoelen in het bakblik, tot ze niet meer heet zijn. Koel ze ongeveer 1 uur in de koelkast, tot de onderkant van het bakblik koud aanvoelt (dit zorgt voor de lekkerste textuur).

Gebruik het aluminiumfolie om de stroopwafelbrownies uit het bakblik te tillen en leg ze op een snijplank. Snijd de stroopwafelbrownies in zestien vierkanten. Aanvallen!

Stroopwafelbrownies
Bron: Bron: Winnie Verswijvel voor Culy Winnie Verswijvel voor Culy

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Culy.

10 populaire TikTok-recepten die je kunt maken met kliekjes

Reageer op artikel:
YUMMM: deze stroopwafelbrownies wil je dit weekend maken
Sluiten