Draag jij contactlenzen? Dan herken je deze 8 struggles vast en zeker

Contactlenzen zijn een pré voor mensen die anders geen snars kunnen zien. Maar we zouden liegen als we dit alleen maar als 'fijn en handig' zouden ervaren. Integendeel, want het kan ook onwijs irritant zijn. Herkenbaar?

1. Ze klappen altijd dubbel

Als je ze op de palm van je hand legt en er vloeistof op druppelt klapt dat ellendige ding dubbel. Altijd precies op het moment dat je al haast hebt. Great.

2. Soms schieten ze naar boven in je oog

Heel vervelend. Een tip: doe je ogen dicht en duw voorzichtig met je vinger de lens weer naar het midden van je oog.

3. ‘Gewoon’ een powernapje doen is onmogelijk

Ergens een tukje doen is bijna onmogelijk met lenzen. Vaak gebeurt het dat je dan wakker wordt met ogen die voelen alsof ze vastgekit zijn.

4. Als je de lenzen in doet nadat je mascara hebt opgedaan kun je opnieuw beginnen

Je brengt je lenzen in met lenzenvloeistof waardoor je daarna altijd een tijdelijk traanoog hebt. En die traan belandt weer tussen je mascara waardoor een panda-effect niet uitgesloten is. En dan hebben we het nog niet over het moment waarop de lens niet goed schoon is en je oog per direct begint te tranen door het vuiltje dat erin terecht komt. Auw.

5. Je bent niets zonder je lenzendoosje en/ of je vloeistof

Dan kun je namelijk die dure lenzen weggooien. Ermee slapen is geen optie namelijk. Zonde, eeuwig zonde.

6. Spontane sleepovers zitten er daardoor ook niet in

Je hebt die spullen gewoon nodig en anders kun je alsnog naar je eigen huis. Tenzij hij natuurlijk ook lenzen heeft, dan komt het nog wel goed.

7. Elke half jaar word je eraan herinnerd hoe duur die dingen zijn

Een mooie nieuwe tas kopen? Dacht het even niet. Je moét een fortuin uitgegeven aan contactlenzen anders zie je niks meer en die rekening komt altijd precies op de momenten waarop het echt niet uitkomt.

8. Vuiltjes in je oog

Even met je vinger door je oog? Voor mensen met contactlenzen is dit een no-go. De helse pijn die erbij komt kijken is verschrikkelijk.

9. Make-up eraf halen

Dit gaat helaas ook niet zo soepel. Want tijdens dat je je gezicht reinigt met reinigingsmelk kan het zo maar even voorkomen dat je je contactlens ook gelijk meeneemt.

Reageer op artikel:
Draag jij contactlenzen? Dan herken je deze 8 struggles vast en zeker
Sluiten