9 struggles die alleen verkoopsters herkennen

In een winkel werken heeft z'n voordelen. Het is heel sociaal werk en je hebt weinig training nodig om het goed te kunnen. Maar soms word je minder leuk behandeld dan je zou willen en kun je soms bijna ontploffen. Hier wat herkenbare situaties voor de stille helden die in winkels werken.

1. Mensen die klagen

‘Waarom heb je deze broek niet meer in mijn maat?”Deze jas hing bij jassen die veel goedkoper zijn, deze prijs is belachelijk.”Mevrouw, ik stond voor hem in de rij hoor.”Is er niemand hier aan het werk? Ik zoek al een uur naar iemand.’ Adem in, adem uit. Tel tot tien. TEL TOT TIEN.

2. Mensen die bellend afrekenen

Joh, je wil vast niet als mens behandeld worden. Je bent er puur om te bedienen en genegeerd te worden. Nee, leuk is anders.

3. Ongeduld van mensen die in de rij staan

Het gezucht en gesteun is als nagels op een schoolbord. Met hun voeten op de grond tikken. Zeuren dat het zo lang duurt. Het is natuurlijk jouw schuld dat de winkel druk is. Hadden ze maar niet allemaal een half uur voor sluitingstijd moeten shoppen.

4. Mensen die twee minuten voor sluitingstijd nog naar binnen willen

‘Ik weet precies wat ik wil.”Ik ben binnen twee seconden weer buiten.’ We weten allemaal dat dit klinkklare onzin is. Dankzij haar is er wéér vijf minuten van je vrijheid afgepakt.

De winkel de hele dag netjes hebben

5. Mensen die half met de pin, half met contant geld willen afrekenen

Waarom zouden ze je leven makkelijk maken, als ze het ook moeilijk kunnen maken?

6. Mensen die een prachtig geordend rek, helemaal door de war gooien

Fijn. Nu kun je weer opnieuw beginnen. Het is namelijk onmogelijk voor mensen om iets terug te hangen waar ze het vandaan hebben. Dubbel werk doen is uiteraard het hoogtepunt van je dag. En een derde, vierde of vijfde keer doen vind je al helemaal geweldig.

7. Kinderen die loslopen

Waar zijn hun ouders? En waarom hebben ze altijd pindakaas aan hun handen? EN WAAROM RAKEN ZE ALLES AAN?

8. Mensen die hun portemonnee pas gaan zoeken als ze bij de kassa staan

Tot tien tellen? Je hebt waarschijnlijk tijd om tot honderd te tellen, zo lang gaat dit duren.

9. In het magazijn ligt niet alles wat mensen in de winkel niet meer kunnen vinden

Het is geen magische plek, waar dromen uitkomen. Het is niet de deur naar Narnia. Soms zijn dingen gewoon uitverkocht. Deal with it.

Hoewel in een winkel werken irritaties met zich meebrengt, is het vaak ook heel leuk. Je zelfverzekerdheid groeit aanzienlijk door elke dag op mensen af te stappen. Daarnaast kun je vaak geweldig met je collega’s overweg, omdat jullie samen kunnen klagen over alle het lef van onbeschofte klanten. En niemand, maar dan ook niemand, heeft zoveel geduld als jij.

LEES OOK: 19 x betekenisvolle blikken die je werk BFF en jij uitwisselen tijdens het werk

Reageer op artikel:
9 struggles die alleen verkoopsters herkennen
Sluiten