Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 21 nov 2018

De 11 struggles die het volwassen worden met zich meebrengt

Kon je nog maar eens terug naar die goeie ouwe tijd. Onbezorgd buiten spelen, immens veel vrije tijd, papa en mama die alles wel voor je regelden. Het was een tijd zonder zorgen, heel veel chillen en lang leve de lol. Nu proberen we deze levensstandaarden natuurlijk in stand te houden. Maar, we moeten ook dealen met het ouder, en daarmee volwassen, worden. Deze elf struggles komen je vast bekend voor.

1. Rekening hier, rekening daar

Je wordt gek van al die post. Betaal dit, betaal dat. Tja, volwassen worden gaat niet alleen maar over rozen. Waar zijn die leuke vakantiekaartjes die je vroeger van al je vrienden kreeg? Waren toch een stuk positiever als je het ons vraagt.

2. Ezeltje met opa

Naarmate je ouder en volwassen wordt kom je erachter dat die eens nog fitte opa plotseling een oud mannetje is geworden. Je favoriete bezigheid met hem – ezeltje spelen – is ineens niet meer mogelijk. Hij breekt zijn rug nog als je er probeert op te springen.

En pap en mam beginnen hier en daar ook de trekjes van het ouder worden te vertonen. Je zou zweren dat ze vorig jaar nog de de spagaat konden.

3. Uitgaan wordt steeds zwaarder

Vroeger was ‘party like a boss‘ echt wel jouw levensmotto. Tegenwoordig ben je ontzettend blij wanneer je een weekendje voor jezelf hebt en lekker kunt Netflixen op de bank.

Om het nog maar niet te hebben over de hoeveelheid alcohol die je vroeger naar binnen slokte. Waar is die sterke lever gebleven? En waarom zijn die katers toch zo hels na slechts drie wijntjes? The struggle is real.

4. Diepe gesprekken

Gesprekken met je vriendinnen gaat niet alleen maar over de knapste gast van de school, koetjes en kalfjes, wie met wie heeft gezoend. Als volwassene krijg je te maken met serieuze zaken en verschillende problemen waarmee je moet zien te dealen. Dat is niet altijd even makkelijk.

Gelukkig zijn daar je vriendinnen met wie je er maar wat graag over praat. Gesprekken gaan dan ook regelmatig over zaken als werk, studie, wonen en foute mannen. Het is een heel verschil met de zorgen van vroeger.

5. Zeg maar ‘doei’ tegen je vrije tijd

Elke middag was je vrij, serieus leren hoefde eigenlijk bijna niet als je je huiswerk een beetje bijhield. In het weekend leren? Dat kende je niet eens. Daarnaast hoefde je de was niet te doen en ook al niet te koken. Kortom, je had zeeën van tijd.

Maar die periode is nu echt voorbij. Tijd voor serieuze zaken, studeren, werken, voor jezelf zorgen. Oh wat worden we gelukkig van één dagje vrij zijn.

6. De bitches zijn niet verdwenen

Na de basisschool en de middelbare school zou miss Bitch voor altijd uit je leven zijn. Maar nee hoor, niet alleen toen je jong was was er een miss Bitch. Ze duiken ook ineens op op je werk en de achterbaksels lopen helaas ook rond op je studie. Tja, er zijn ook volwassen bitches. Grow up.

7.Je krijgt geen zakgeld meer

Wat een chill leventje. Zakgeld krijgen van pa en ma en het vervolgens spenderen aan kleding en uitgaan. Het lijkt een eeuwigheid geleden. Je moet huur betalen en je eigen boodschappen doen. Nooit gedacht dat dat zoveel geld zou kosten.

Je verdiende geld kun je ineens niet alleen maar aan leuke dingen uitgeven. Het voelt alsof je een groot deel van je geld regelrecht in het vuur gooit. Snik.

8. De échte struggles

Liefde, op zoek naar jezelf, waar zie je jezelf in de toekomst? Nu je echt volwassen wordt, krijg je met tegenslagen te maken, gaan je verwachtingen niet altijd volgens plan en is het maar wat moeilijk om nu eigenlijk te bepalen wat je precies met je leven wilt.

Vroeger maakte je je nergens zorgen om en leek ‘het serieuze volwassen leventje’ mijlen van je vandaan. Maar hé, deze échte struggles horen nu eenmaal bij het leven en maken jou tot de sterke persoon die je bent.

9. Je wordt nog steeds om je ID gevraagd

Stond je als zestien- of achttienjarige happy in de wachtrij met je fles Pasoa in de ene hand en je ID-kaart in de andere. Ja hoor, je was eindelijk oud genoeg om trots te showen dat je de leeftijd van het alcohol nuttigen had bereikt.

Tegenwoordig word je nog steeds gevraagd om je ID en ben je hier íets minder trots op. Ook al zijn de caissières je verplicht te vragen. Je vraagt je af wanneer je babyface echte rimpels gaat vertonen.

10. Oké, hoe werkt dit apparaat nou weer

Een wasmachine? Magnetron? CV-ketel? Ingewikkelde formulieren om te vullen? Daar riep jij paps of mams natuurlijk wel even voor. Deze superhelden kunnen namelijk werkelijk alles en het scheelt jou weer werk. Jij bent zó A-technisch.

Maar helaas. Ook jij bent nu volwassen en zult voor je eigen zaken moeten zorgen. Je ouders zullen niet altijd meer binnen handbereik zijn om je te helpen. Die handleidingen zijn jou heilig. (Al is een telefoontje naar papa toch iets sneller).

11. Buitenspelen is niet wat het was

Uren kon je in de buitenlucht spenderen. Van verstoppertje en stoeprandje tot landverovertje. Jij was de koningin van het buitenspelen en je mist het soms vreselijk. Oh, wat was die vrijheid heerlijk. Als jij een klimrek passeert voel je die kriebels weer in je buik. Je zou er het liefst direct in duiken en aan gaan hangen als een echte aap. Helaas word je enigszins raar aangekeken door de kleuters om je heen.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: 12 fantastische tips zodat het volwassen leven een stuk makkelijker wordt

Reageer op artikel:
De 11 struggles die het volwassen worden met zich meebrengt
Sluiten