Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 5 september 2017

Studeer je economie? Dan ben je waarschijnlijk een tikje duivels

Studeer jij economie of heb je je diploma economie al in de pocket? Sorry dat we het moeten zeggen dan, maar dat betekent waarschijnlijk dat jij een beetje een duiveltje bent. Economen zijn namelijk evil, als we dit onderzoek mogen geloven.

Economiestudenten zijn gewetenloos

Zowel economie studenten als bedrijfskunde studenten, scoren hoog op een lijstje met ‘slechte persoonlijkheidskenmerken’. Dat is gebleken uit nieuw onderzoek van twee psychologen van de Aarhus University in Denemarken.

Aan wat voor eigenschappen we dan moeten denken? Narcisme, psychopathie en Machiavellianisme (dat betekent zoiets als sluw en gewetenloos).

Ook betekent het dat je geneigd bent om mensen te manipuleren, zodat ze doen wat jij wil. En dat je gek bent op macht. Oeps.

Een beetje duivels is helemaal niet erg

Denk je nu: wat een onzin, ik ben de goedheid zelve? Kan, maar onderzoekers Vedel en Thomsen hebben wel 487 studenten economie en bedrijfskunde vergeleken met studenten psychologie, politicologie en recht. De psychologie studenten bleken de liefste mensen te zijn.

Tja, misschien moet je ook wel een beetje gewetenloos zijn als je altijd aan geld moet denken en aan de ‘economische voordelen’ in plaats van aan mensen en emoties. Met andere woorden, je bent een beetje een geldwolfje. Maar dat geeft niet hoor.

Ach, misschien dat het als bengel net wat moeilijker is om een man te scoren. Je bent immers slim en onafhankelijk. Maar het voordeel: je hebt wel het geld om naar Tokio te vliegen waar je gewoon iemand kunt huren.

Reageer op artikel:
Studeer je economie? Dan ben je waarschijnlijk een tikje duivels
Sluiten