Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 12 juli 2017

Ben je student? In deze stad vind je het makkelijkst een kamer voor een topprijs

Er is niets mooiers dan eindelijk jouw ouderlijk huis verlaten om op jezelf te gaan wonen. Het begin van jouw échte leven en vrijheid. Weliswaar in een huis dat niet van alle gemakken voorzien is zoals bij je ouders, maar oh well, dat maakt het studentikoos. Een ervaring is het zeker.

Maar niet voor iedereen is het even makkelijk om een huisje te vinden. Veel huizen zijn veel te duur door de macht van de verhuurders en over schaarste nog niet gesproken. Wil jij gemakkelijk een kamer vinden tegen een schappelijke prijs? Dan is dit de beste stad om in te wonen.

Trommelgeroffel

Ja, zit je er klaar voor? Uit onderzoek is namelijk gebleken dan je voor de beste studentenkamers naar Delft moet verhuizen. Delft heeft een prijs gekregen van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), omdat ze voor kamerverhuurders het gemakkelijker maken om studentenkamers aan te bieden.

Delft heeft een open houding in het zoeken naar studentenhuisvesting en het veranderen van bijvoorbeeld kantoorruimte in woningen voor studenten. Daarnaast is het in deze stad ook mogelijk om als student met ouderen te wonen.

Op de tweede en derde plek

Leiden en Nijmegen staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. En ben jij momenteel woonachtig in Utrecht en Rotterdam, dan ben jij one lucky girl, want volgens het LSVb is het het moeilijkste voor verhuurders om hier studentenkamers te verhuren, want leidt tot schaarste in het aanbod.

Plan jij om in één van deze drie steden te gaan wonen aankomend jaar? Dan is dit een fijne start van jouw stuko leventje. Vo!

Als student wil je dit ook lezen: Deze 12 dingen herken je als je lid bent van een studentenvereniging

Reageer op artikel:
Ben je student? In deze stad vind je het makkelijkst een kamer voor een topprijs
Sluiten