Je stelt je niet aan! Je kunt écht een burn-out krijgen door de hoge werkdruk van je studie

Begin jij ook weer altijd vol goede moed aan je nieuwe vakken op school? Deze periode ga je alles van begin af aan écht goed bijhouden, toch? De kans is vrij groot dat je in de laatste week keihard aan de slag moet om al je deadlines te halen.

Raak jij gestrest van al je deadlines op je opleiding? Misschien loop je wel eens helemaal vast tijdens je studie omdat de werkdruk te hoog is. Dat is ook niet zo gek als je aan al die eisen moet voldoen.

Zo moet je in je propedeusejaar een bindend studieadvies halen. Dat zijn dan vaak ook nog eens 50 van de 60 studiepunten. Best bikkelen.

Stress door een financiële druk

Waarschijnlijk heb je ook nog stress om je financiën. Je huurt een dure kamer in een leuke stad en wilt ook volop genieten van je studententijd. Omdat nieuwe studenten geen stufi meer ontvangen moet je nu veel meer bijlenen of een bijbaantje zoeken.

Kans op een burn-out door hoge werkdruk

Geen wonder dat je altijd moe bent. Uit onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond blijkt dat je niet de enige bent. Bijna driekwart van de studenten is uitgeput. Maar liefst één derde van de studenten heeft zelfs een verhoogde kans op een burn-out.

Burn-outs bespreekbaar maken binnen de school

De Landelijke Studentenvakbond vindt dat er vanuit opleidingen veel meer moet worden gedaan om studenten te informeren over burn-outs en ze hierbij te helpen. Veel studenten durven niet aan te geven dat ze tegen een burn-out aanlopen. Maar dit taboe moet maar eens afgelopen zijn. Want je hoeft je hier natuurlijk echt niet voor te schamen.

Heb jij ook het gevoel dat de werkdruk te veel voor je wordt? Geef dit dan vooral aan bij je SLB-er of ga naar je huisarts. Zij kunnen je met van alles helpen. Wij hebben alvast een fijne planner voor je opgezocht die je hier kunt vinden.

Reageer op artikel:
Je stelt je niet aan! Je kunt écht een burn-out krijgen door de hoge werkdruk van je studie
Sluiten