Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 4 sep 2019

5 redenen waarom het helemaal niet uitmaakt als jij je school (nog) niet hebt afgemaakt

We gaan bijna allemaal studeren. Bijna dan. Niet voor iedereen is studeren een múst of het lukt simpelweg niet altijd. Je bent in ieder geval niet de enige als je binnen die laatste categorie valt en we willen je uitleggen dat het helemaal niet uitmaakt als je je school (nog) niet hebt afgemaakt.

De druk vanuit de maatschappij en vanuit huis om te gaan studeren is vaak erg hoog. We vinden het raar als mensen ervoor kiezen dat niet te doen maar dat maakt helemaal niet uit en deze vijf redenen leggen je uit waarom.

1. Je bent met andere dingen bezig dan studeren

En dat kan van alles zijn. Misschien heb jij al je eigen bedrijfje, een andere baan of zit je juist niet lekker in je vel. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom je op dit moment even niet bezig bent met je studie.

Zie het als iets positiefs want jij werkt aan je eigen ontwikkeling of doet misschien al wel hartstikke veel ervaring op in de praktijk. In beide gevallen een goede reden in ieder geval om op dit moment met wat anders bezig te zijn.

2. Je hebt een uitzonderlijk talent

Misschien ben jij wel een van de gezegenden met een uitzonderlijk talent. Je bent op vroege leeftijd al gescout en werkt nu aan een bepaalde carrière. Je bent uitzonderlijk goed in wat je doet (of dat nou sport is of het bespelen van een instrument) dat een toekomst in die branche voor jou is weggelegd.

Je hoeft op dit moment geen studie te doen want dat kost A) veel te veel tijd en B) je toekomst is al soort van uitgestippeld en daar heb je geen studie voor nodig.

3. Je hebt gewoon wat langer de tijd nodig om te studeren

Je bent ontzettend perfectionistisch en dat zorgt er voor dat je wat langer de tijd nodig hebt om jouw studie af te ronden. Neem vooral de tijd die je daarvoor nodig hebt als dat goed voelt voor jezelf.

Laat in ieder geval je omgeving niet te veel druk op je uitoefenen want daar heb jij helemaal niks aan.

4. Je hebt voor deze studie al wat anders gedaan

Er is zo veel keus en het is soms zó moeilijk om op de middelbare school al te besluiten wat je nou echt leuk vindt om te gaan doen. Er zijn ontzettend veel studenten die niet meteen de juiste studie vinden.

Na het eerste jaar (en soms nog later in de studie) haken ze af en beginnen ze wat nieuws. Zelfs dan kan het zijn dat je nog een keer switcht en geloof ons uiteindelijk leer je daar hartstikke veel van.

5. Studeren past niet bij je

Het kan ook zo zijn dat studeren niet bij je past. Je hebt misschien een concentratiestoornis, werkt liever met je handen of gewoon geen zin om te studeren. Niet iedereen is ervoor gemaakt om een studie te volgen en dat is niks om je voor te schamen.

Als een parttime cursus veel beter bij je past of je graag meteen ergens aan de slag gaat of wil reizen na je middelbare school moet je dat vooral doen. Het belangrijkste is namelijk dat jij iets doet waar je gelukkig van wordt.

Lees ook: Last van een “zondagavond-gevoel”? Dankzij deze truc begin je je week veel gelukkiger.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het helemaal niet uitmaakt als jij je school (nog) niet hebt afgemaakt
Sluiten