Leigh van der Poorten
Leigh van der Poorten Life 4 september 2017

Waarom je tijdens je studie vriendinnen voor het leven maakt

Je studententijd vormt je soms meer dan je beseft. Je maakt beslissingen die heel erg belangrijk zijn voor de rest van je leven. Al heb je dit in het begin niet áltijd even door. Liever ga jij de kroeg in met jouw besties.

De vriendinnen die je tijdens je studententijd maakt, zijn heel erg belangrijke vriendinnen. Misschien maakte je ze op je studie, bij een studentenvereniging of botste je tegen ze op tijdens het stappen. Waar je ze ook hebt leren kennen, ze zijn goud waard:

Weer helemaal opnieuw beginnen

Waar je misschien op de middelbare school de coole chick was, moest je dit voor jezelf weer helemaal opnieuw bewijzen. Een nieuwe stad, nieuwe mensen en een heel andere omgeving. Daar hebben zij je altijd mee geholpen, want zij zaten in precies hetzelfde schuitje.

Het leek alsof je áltijd vakantie had

Eenmaal gewend, kon het dak eraf. Waar je je nu niet meer kunt voorstellen dat je bijna elke dag van de week met deze dames in de kroeg stond, was het toch écht wel zo.

3 uur thuis? Pff, laat me niet lachen

Nu heb je het toch wel iets moeilijker met dat laat in de nacht ravotten in de clubs. Jij vindt drie uur wel een mooie tijd. In je studententijd stond jij la-chend met je vriendinnen tot zes uur te dansen. En dit deed jij niet een keer in de week, zeker niet.

College?

Toen jullie net begonnen met studeren, was aarden en je op je gemak voelen, net iets belangrijker dan studiepunten halen. Jullie zaten vaker te lunchen op het terras, dan dat er in de collegezalen werd gezeten. Oeps.

Samen wat volwassener worden

Natuurlijk hebben jullie de gemiste studiedagen helemaal ingehaald. Bizar om terug te kijken, hoe volwassen jullie in zo’n korte tijd allemaal zijn geworden. Van jonge puppy’s die álles prachtig vonden, naar serieuze dames. Een ding is nog hetzelfde: jullie zijn nog samen.

Heel veel diners

Doordat je zo’n grote en fijne groep had, was er elke weekend wel een diner of een andere bezigheid. Jij verveelde je écht never nooit.

Er was áltijd wel iemand

Je had een grote groep om uit te kiezen, er was daarom altijd wel iemand die iets met jou wilde doen. Of dit nou een lunch op het terras was, een filmpje, uit eten of weer de kroeg in, je had sowieso wel een wingwoman. Wat heerlijk.

De tijd gaat veel te snel

Als je nu terug kijkt op de tijd dat je ze hebt leren kennen en nu is er alweer zoveel veranderd. Wat gaat de tijd toch stiekem veel te snel. Maar wat een mooie herinneringen heb je aan deze dames. Deze herinneringen zullen alleen nog maar meer worden, want een ding is zeker, dit zijn vriendinnen die je nooit uit het oog zal verliezen.

LEES OOK: Waarom mensen die vroeger altijd 6’jes haalden nu het succesvolst zijn

Reageer op artikel:
Waarom je tijdens je studie vriendinnen voor het leven maakt
Sluiten