Super steil haar? Zo krijg je wél textuur

Als je super steil haar hebt, kost het waarschijnlijk veel moeite om textuur toe te voegen. Er komt wel meer bij kijken dan geen haarborstel meer gebruiken. Gelukkig zijn er geweldige producten en tips die je daarbij helpen.

Krul alleen het midden van je haar

Je zou denken dat de woorden krultang en snel niet samengaan. Maar er is een manier om met een krultang in minder dan tien minuten textuur aan je super steile haar toe te voegen. Krul hiervoor alleen het midden van je haar. Zet je krultang in het midden van je pluk vast en draai je haar er één tot anderhalf keer omheen. Laat de uiteindes van je haar hierbij vrij, want zo creëer je een look alsof je net van het strand komt.

Vlecht en gebruik de stijltang

Wat, de stijltang? Ja, ook meiden met super steil haar kunnen textuur toevoegen door een stijltang te gebruiken. Vlecht allereerst je haar in één of twee vlechten. Wil je grove waves? Kies dan voor één vlecht. Als je een iets preciezer effect wilt bereiken, kun je het beste voor twee vlechten kiezen. Ga vervolgens met je stijltang over de vlecht heen door hem als het ware op je haar te ‘stempelen’. Maak je vlecht los als hij is afgekoeld en je hebt prachtige waves.

Droogshampoo en kneden maar

Je haar hoeft niet vies te zijn om droogshampoo te gebruiken. Het werkt namelijk ook perfect om je haar textuur te geven. Spray het over je hele haar en kneed het vervolgens goed om de droogshampoo optimaal zijn werk te laten doen.

Vlecht tijdens het slapen

Dit is een snelle manier om textuur toe te voegen, omdat je ’s ochtends alleen maar de vlechten hoeft los te halen. Vlecht je haar vlak voordat je gaat slapen. Je krijgt het beste resultaat als je haar een beetje vochtig is. Is je haar ’s ochtends nog steeds wat vochtig? Föhn het dan eerst droog voordat je de vlechten los maakt.

Reageer op artikel:
Super steil haar? Zo krijg je wél textuur
Sluiten