Superfoods, niet eten maar smeren

We vertellen jullie al vaker over het gebruik van huishoudmiddeltjes om lastige kwaaltjes te bestrijden. Vandaag is er een nieuw fenomeen dat vanuit de keuken naar de badkamer gaat: superfoods. Ze maken je niet alleen van de binnenkant mooi, maar ook van de buitenkant. Win win.

Quinoa

Wat? Quinoa staat voor een hoog proteïne level, zink, magnesium, mangaan en ijzer.
Waar is het goed voor? Om veroudering tegen te gaan en te zorgen dat je blijft hydrateren. Verder beloofd het een zacht huidje op te leveren en diep te moisturizen.
Recept masker: mix in de blender tien eetlepels yoghurt met een kwart kopje in soja melk gekookte quinoa, eigeel van twee eieren en twee druppeltjes mimosa olie (etherische olie).

Kokosolie

Wat? Kokosolie werkt anti-bacterieel, het bevat calcium, magnesium en vitamines.
Waar is het goed voor? Kokosolie kun je voor veel dingen gebruiken. Je kunt je mond ermee spoelen (bacterie dodend), je haar een boost geven, als moisturizer gebruiken, op droge plekjes smeren en je kunt er zelf deodorant van maken.
Recept deodorant: mix zes eetlepes kokosolie met vier eetlepels baking soda en vier eetlepels arrowfoot.

Himalaya zout

Wat? Dit zout wordt tegenwoordig door veel cosmetica bedrijven gebruikt. Bijvoorbeeld PUPA die het in een scrub heeft verwerkt. Het bevat meer mineralen zoals calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer dan andere soorten zout.
Waar is het goed voor? Himalaya zout is goed voor je circulatie, irritaties en ontstekingen op je huid en het tegengaan/ verminderen van zwellingen.
Recept masker: mix twee eetlepels himalaya zout met één eetlepel amandelolie, citroenschil en verse tijm.

Reageer op artikel:
Superfoods, niet eten maar smeren
Sluiten