Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 12 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

7 x nieuwe superfoods van 2015

2014 stond in het teken van superfoods. Ze waren opeens overal. Maar ondertussen zijn we wel gewend aan chiazaadjes en gojibessen. Daarom snappen wij als je toen bent aan iets nieuws. Dit zijn de 7 nieuwe superfoods van dit jaar. 1. Matcha poeder
Matcha is groene thee vanuit Japan. Dit poeder helpt je om je energie te boosten, je gehele gezondheid te verbeteren en je kans op kanker te verlagen. Het is een bron van anti-oxidanten en vitamines. Het helpt je ook nog eens bij het stimuleren van je hersenen. Je kan het gebruiken in cake, koekjes, smoothies en zelfs in je salade.

2. Zwarte rijst
Bekend als de ‘verboden’ rijst. Vol met een hoog level aan anti-oxidanten, net zoals bij blauwe bessen. En het is goed voor je hart. Extra voordeel? Het is niet duur. Fijn.

3. Incabessen
Op zoek naar een gezonde maar lekkere snack en iets anders dan anders? Zoek dan niet verder want incabessen zijn je beste nieuwe vriend. Ze bevatten een hoog level aan vitamines en proteïne wat je weer helpt om je voller te laten voelen. Ze helpen net zoals mactha poeder je algehele gezondheid te verbeteren. Je kunt ze bijvoorbeeld mengen in een fruitsalade.

4. Kokosbloem
Dat een kokosnoot een superfood is wist je waarschijnlijk al. Kokoswater is bijvoorbeeld heel gezond. En net zoals kokosolie is het een populair product. Maar ook kokosbloem maakt zijn opmars. Het bevat meer vezels dan gewone bloem. En het bevat veel proteïne waardoor je net zoals bij incabessen sneller vol zal zitten. De bloem is licht en luchtig en daarom uitstekend geschikt voor je heerlijke pannenkoeken.

5. Paardenbloem salade
Misschien wel het meest ondergewaarde superfood ooit. Het helpt bij het detoxen van je lever en het is goed voor je maag-darmstelsel. Het bevat veel vitaminen, calcium en vezels.

6. Kiemgroenten
Onze foodlovers D&D hadden het er al eerder over, kiemgroenten. Deze kleine jonge plantjes bevatten veel vitamine B, proteïne en mineralen. En voor een bijpassend recept kun je deze column lezen.

7. Hennepolie
Je kent misschien al de hennepzaadjes maar je kunt ook hennepolie kopen. Het bevat meer Omega 3 dan ‘gewone’ olijfolie. Je kunt het alleen niet verhitten. Gebruik het daarom in salades of bijvoorbeeld als je pesto maakt.

Reageer op artikel:
7 x nieuwe superfoods van 2015
Sluiten