Sushi lovers opgelet! Er is nu een sushidonut en het is ge-wel-dig

Metro

Sushi, wat houd je toch van sushi. Heerlijk om te bestellen voor een eetfestijn met je allerbeste vriendinnen. Maar stiekem ook altijd goed als je op een brakke dag thuis zit en geen zin hebt de deur uit te gaan. Ja, sushi is altijd goed.

En nu is er een fantastische sushi variant. Dit is de meest geweldige, briljantste, en meest té gekke food mash-up ooit. Er bestaat namelijk een sushidonut en het gaat je leven zoveel mooier maken.

We hebben het natuurlijk niet over de super zoete deegwaren. Nee, dit gaat over sushi in de vorm van een donut. Ziet dit er niet mega leuk uit?

Het idee komt van Sam. Een Amerikaanse foodblogger die gespecialiseerd is ein raw food en alles wat veganistisch is. Ze plaatste prachtige foto’s van de overheerlijke sushidonuts op haar Instagram account en binnen no time wilde iedereen het nadoen.

Sushidonuts maken

Zelf een sushidonut maken? Dat is volgens Sam eenvoudiger dan je zou denken. Ze doet namelijk gekookte, afgekoede sushirijst in een met kokosolie ingevette donut-vorm. Daarna maakt ze ‘m af met sesamzaad, wasabi, mayonaise en avocado. Maar als je wel vis eet kun je natuurlijk ook zalm of tonijn toevoegen.

Hoe je dit kunt eten met stokjes is nog wel de vraag. Maar who cares of het netjes gebeurt. Het ziet er er fantastisch uit en het smaakt ook verrukkelijk.

Sushi Donut Dreamin' ? #vegan

A photo posted by SAM (@sobeautifullyraw) on

// YASSS i just made these #sushidonuts ???? @hirosushibar_au

A photo posted by rhi rhi / nono-chan (@rhiannonbradshaw) on

Sushi Donuts!!!! Kkkkkkkk ficou legal hein… #sushi #sushidonuts

A photo posted by Rodrigo Yamaguchi (@rydigo) on

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn: er bestaan nu donut macarons