Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 7 okt 2016

Sushilovers opgelet! De wasabi die je eet is niet echt

Een klein beetje wasabi mixen met sojasaus en vervolgens je california sushi rol erin dippen. Het is hemels, vooral met dat kleine beetje pit van de wasabi. Of je smeert wat extra van het groene spul op je rol zodat je neus begint te snotteren. Yum. Maar de wasabi die jij in je favo sushi restaurant bestelt is helemaal niet echt. What?

Ja, het is waar. Het mooie groene prutje genaamd wasabi is dus niet echt wasabi. Wat zitten we dan te eten vraag je je af.

Het blijkt dat je een schrikbarende 90 procent van de keren dat jij wasabi bestelt, dit gewoon mierikswortel is met een gaaf groen kleurtje. Huh? De échte wasabi is vreselijk moeilijk te groeien. Naast dat het een jaar en drie maanden duurt voordat de wasabi een grote plant is geworden, stelt de plant nog een aantal eisen.

Wasabi moet precies genoeg zonlicht en water krijgen met de perfecte temperatuur. Lukt dit niet? Mislukte wasabi. Het is een arbeidsintensieve, tijdrovende en vervelende productie. In combinatie met de hoge vraag naar wasabi wordt de prijs omhoog gedreven. Dan is mierikswortel een veel goedkopere optie.

De smaken van wasabi en mierikswortel zijn niet precies identiek. Wél allebei even pittig. Gewoon blijven bestellen want het is ook nog eens gezond.

Ook verslaafd aan sushi? Dan wil je dit misschien lezen:
Gelukkig, dit is de logische verklaring voor je sushi verslaving

Reageer op artikel:
Sushilovers opgelet! De wasabi die je eet is niet echt
Sluiten