Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 18 apr 2017

OMG YES: De originele Tamagotchi is terug van weggeweest

Het was in de jaren negentig je favoriete huisdier. Als je beest doodging dan kon je dagen huilen. En als je naar school ging gaf je hem aan mama, zodat ze het dier voor jou kon voeren. Wat waren het prachtige tijden. En het mooie is: deze tijd komt weer een beetje terug met de nieuwe Tamagotchi.

20 jaar later…

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar in 1996 werden er ruim tachtig miljoen digitale huisdiertjes verkocht. Daarmee maakte de Japanse producent Namco Bandai een nieuwe trend: de verzorgtrend. Want oh wat zijn spellen als The Sims toch héérlijk.

Eerlijk is eerlijk: de verzorgspelletjes blijven leuk. Of het nu gaat om een gezinnetje in een huis of een digitaal huisdier. Daarom sprongen wij een gat in de lucht toen we lazen dat onze trouwe vriend Tamagotchi terug komt.

Toch niet een hypermoderne versie hé?

Nee nee, maak je geen zorgen. Het meest fantastische aan deze nieuwe Tamagotchi is dat je weer helemaal wordt ondergedompeld in je jeugd. Het ontwerp van de nieuwe sleutelhanger is namelijk nagenoeg hetzelfde gebleven. Het enige verschil is dat het ontwerp kleurrijker is.

Hebben, hebben, hebben

Als je binnenkort een verjaardagsfeestje hebt dan kun je nú het ultieme cadeau regelen. Op Amazon zijn al enkele exemplaren verkrijgbaar. Helaas liggen ze nog niet in de winkels. Tot nu toe kunnen alleen de zielsgelukkige Japanners de Tamagotchi kopen. Kom please naar Nederland.

Nog meer nostalgie: Nostalgie: 16 x speelgoed van vroeger waar alle 90’s kids eindeloos mee speelden

Reageer op artikel:
OMG YES: De originele Tamagotchi is terug van weggeweest
Sluiten