Renée
Renée Gezondheid 16 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Wil je tampons zonder chemicaliën gebruiken? Dan ben je bij deze merken aan het juiste adres

Iedere maand is het voor veel vrouwen weer zover: je wordt ongesteld. Daarom heb je standaard de nodige tampons en maandverbandjes in huis liggen. Denk je erover na om over te stappen op tampons zonder chemicaliën? Dan ben je hier aan het goede adres. In dit artikel vertellen we je namelijk bij welke merken je dan wil kijken.

Grote kans dat je er niet eens bij stil hebt gestaan dat er überhaupt zoiets bestaat als tampons zonder chemicaliën. Zitten er überhaupt chemicaliën in? Bij sommige merken dus wel. Hoewel het nog niet bewezen is dat het slecht is voor de gezondheid, ben je je daarom wel bewuster van wat je in je lichaam stopt. Letterlijk.

Tampons zonder chemicaliën kopen

Als je voor jezelf en voor het milieu kiest voor tampons zonder chemicaliën, dan zit je bij de volgende merken goed.

Cottons

Cottons is een bedrijf uit Australië en zij zijn gespecialiseerd in producten voor die tijd van de maand. Ze zeggen niet alleen dat ze de beste kwaliteit katoen gebruiken voor hun hygiëneproducten, maar ook dat het natuurlijk is. Met andere woorden: zonder synthetische toevoegingen.

Cottons is verkrijgbaar bij Etos.

Yoni

Yoni verkoopt tampons, maandverband en inlegkruisjes die compleet vrij zijn van chemicaliën en plastic. Daarnaast is het van 100% biologisch katoen. Dat betekent dat het niet bespoten is met schadelijke pesticiden. Op hun eigen website vind je meer informatie over vragen die jij jezelf misschien nog niet gesteld hebt. Mocht je je bijvoorbeeld nooit afgevraagd hebben waar tampons van zijn gemaakt, dan ben je daar aan het juiste adres.

Yoni is in ieder geval te koop bij Albert Heijn en Etos. Kijk op hun site voor alle verkooppunten.

Sanature

Sanature is nog zo’n merk dat tampons zonder chemicaliën verkoopt. Wederom zijn ze van 100% biologisch katoen gemaakt. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat ze chloor en parfum aan hun producten hebben toegevoegd, want dat doen ze niet.

Sanature koop je bij Kruidvat, Trekpleister, Etos, Jumbo en DA.

Meer lezen over menstruatie:

Reageer op artikel:
Wil je tampons zonder chemicaliën gebruiken? Dan ben je bij deze merken aan het juiste adres
Sluiten