Hoe wij binnen één uur onze tanden 9 tot 11 tinten lichter kregen

Zo’n witte tandpasta smile waarmee ik – Beautify’s Renée – mijn lover mee kan verblinden is iets wat ik stiekem al jaren wilde. Tóch heb ik nooit een afspraak gemaakt, omdat ik bang was dat het slecht voor mijn tanden was. Mijn gebit is mij heilig, dus ik wil er goed voor zorgen. Toen het onderwerp tanden bleken ter sprake kwam op werk besloot ik samen met mijn collega Yasmine om het nu eens te proberen. Maar dan wel bij een goede praktijk.

Via-via kwam ik uit bij tandartspraktijk WIT in Amsterdam. Blijkbaar is dat één van de hotste plekken in de stad om van die hagelwitte tanden te krijgen. Menig BN’er ging ons voor, dus na wat research besloot ik om een afspraak te maken.

Omdat Yasmine en ik hadden afgesproken om dit samen te doen had ik meteen een stok achter de deur en was de afspraak zo gemaakt. We konden al super snel langskomen, wat mega fijn is. En wat ben ik blij dat we zijn gegaan.

De voordelen van tanden bleken

Vind je het woord ‘bleek’ ook intimiderend zoals ik, maar droom je wel van witte tanden? Dan kan ik je bij dezen gerust stellen. Er zitten heel wat voordelen aan tanden bleken en nee, het is niet slecht voor je gebit. Om deze redenen lieten wij onze tanden bleken bij WIT in Amsterdam:

1. Je tanden zien er frisser uit

Het is heel simpel: je tanden zien er frisser uit als ze gebleekt zijn. Niet voor niets maken veel mensen een afspraak om hun tanden te laten bleken. Als jij je voorkomen belangrijk vindt kan deze behandeling je helpen om met een stralende lach naar je werk te gaan. In ons geval wel zo prettig, aangezien we er representatief uit horen te zien voor onze baan.

Niemand die nu ziet dat wij tijdens het werken koffie en thee drinken en de week standaard afsluiten met alcohol.

2. Tanden bleken bij WIT duurt helemaal niet lang

Er zijn verschillende methoden om wittere tanden te krijgen, maar wij willen graag dat het snel en veilig gebeurt. Bij WIT in Amsterdam zien je tanden er in één uur al veel stralender uit, waardoor we helemaal niet veel tijd kwijt waren om een mooi resultaat te krijgen.

3. Tanden bleken is veilig

Je kunt op het internet een goedkope deal vinden om witte tanden te krijgen. Maar hoe betrouwbaar is dat? Wij durfden het niet aan en kozen voor een goede praktijk, zodat we écht wisten dat het veilig was. Zerina Arslan was de vrouw die ons aan wittere tanden hielp en zij beloofde ons dat de behandeling compleet veilig is.

4. Je hebt lang plezier van het resultaat

Volgens Zerina kan je wel twee jaar plezier hebben van deze behandeling. Ja, de kleur loopt terug, maar je tanden worden niet meer zo ‘geel’ als ze vóór de behandeling waren.

Tanden bleken bij WIT in Amsterdam

Omdat je net als ik waarschijnlijk niet zomaar je gebit aan iemand wil toevertrouwen is het belangrijk om goed uit te zoeken welke praktijk jou op een goede en veilige manier aan een wit gebit helpt. Via-via kwam ik dus bij WIT terecht en kozen we ervoor om bij de praktijk in Amsterdam een afspraak te maken.

Wat ik dus onwijs chill vind is dat je snel terecht kunt. Je kunt snel plaatsnemen in de stoel, waar je tanden gebleekt worden terwijl je kijkt naar een serie als Sex And The City. Voor je het weet zit de tijd erop en sta je met een menu in je handen buiten. Een eetmenu ja, want ik had er nog helemaal geen rekening mee gehouden dat je tot 24 uur ná de behandeling alleen ‘wit’ mag eten.

Als je net zo’n keukenprinses – ahum – als ik bent komt dat menu hartstikke goed van pas. Zo hoef je niet zelf na te denken wat je als lunch en avondeten wil klaar maken en eet je dus niet per ongeluk iets wat de nieuwe kleur van je tanden kan beïnvloeden. Zo wil je kerrie en ketjap echt even vermijden.

Negen en elf tinten lichter

Zerina vertelde voor de behandeling dat je tanden zes tot acht tinten lichter worden door het bleken. Van tevoren checkt ze even met een VITA-pan schaal bij je welke kleur je nu hebt, zodat je meteen ziet welke kleur je tanden worden door de PrevDent methode die ze hier gebruiken. Wat Yasmine en ik niet hadden verwacht is dat onze tanden nog veel lichter zouden uitpakken.

Mijn tanden waren maar liefst negen tinten lichter, terwijl die van Yasmine wel elf tinten witter zijn na het tanden bleken. Je hoeft nu niet meteen zo geschokt te zijn als mijn vriendinnen, want je hebt niet ineens van die heftige witte tanden zoals Alex Maas. Het ziet er allesbehalve nep uit en verder vooral gewoon heel fris. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?

De behandeling

De behandeling zelf is helemaal niet zo spannend als ik van tevoren dacht. Zerina zette een wangspreider in mijn mond, beschermde mijn tandvlees met een rubberen lapje en werden mijn lippen ingesmeerd met een speciale crème om het te beschermen. Vervolgens wordt dan de bleekgel aangebracht, gaat de lamp aan en kijk je ondertussen naar een serie. Dit wordt dan vijf keer herhaald om het optimale resultaat te krijgen.

Wat vonden wij ervan?

Zerina stelde mij gerust door te zeggen dat tanden bleken niet schadelijk is, maar waarschuwde wel dat je tanden gevoelig kunnen worden. Bij mij was dat inderdaad het geval. Gelukkig verdween het gevoel binnen 12 uur en duurt de gevoeligheid sowieso niet langer dan 24 uur.

Wat ik ook gek vond is dat mijn lip een beetje gek voelde na de behandeling. ‘s Avonds begreep ik waarom: er zat een blaar op. Na een paar dagen was ‘ie gelukkig verdwenen en zag je alleen nog maar mijn stralende tanden. Ik ben echt onder de indruk dat je tanden een stuk lichter zijn nu zónder dat het er nep uitziet. Precies zoals ik het wilde. Ook Yasmine is tevredenL

Yasmine: ‘Wow, ik had echt niet verwacht dat het verschil zó groot zou zijn. Mijn tanden zien er nu gewoon een stuk frisser uit. Maar gelukkig ziet het er nog steeds natuurlijk uit en niet fake. Het was ook een heel eenvoudige behandeling. De grootste struggle was misschien nog wel dat je 24 uur alleen maar witte dingen mocht eten, maar dat was ook wel hilarisch.’

De kosten van tanden bleken

In de tandartspraktijk je tanden bleken kost meer geld dan wanneer je het bijvoorbeeld thuis doet. Zelf vind ik dat de voordelen zeker afwegen tegen de prijs. Zo betaal je bij WIT 325 euro voor de behandeling als je online boekt, maar dan ben je wel een stuk sneller klaar dan wanneer je zelf aan de slag gaat met de thuiskit. Die kit kost bij WIT 250 euro.

Aha! Deze 6 dingen vinden mannen aantrekkelijk bij vrouwen

Reageer op artikel:
Hoe wij binnen één uur onze tanden 9 tot 11 tinten lichter kregen
Sluiten