Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 17 april 2019

6 reden waarom het fantastisch is om tante te zijn

Als jouw broer of zus (óf beste vriendin natuurlijk) kindjes krijgt, word jij eindelijk tante. Je bent net zo in de wolken met de kleine baby als de rest van je familie. Toch moet je er zelf écht nog niet aan denken om kids te baren en je vrije leven op te geven voor zo’n snottebel.

Jij zit er echt niet op te wachten om een vieze poepluier te verschonen. Precies daarom is het zo fijn om tante te zijn want er komen maar weinig verantwoordelijkheden bij kijken.

1. Je hebt niet de lasten

Als tante heb je nooit de lasten, wél de lusten. Je kunt uren met je nichtje of neefje knuffelen op de bank en zodra je te maken krijgt met een geëscaleerde poepluier geef je de baby gewoon terug aan je zus. Joe, joe.

2. Je houdt van je nichtje of neefje alsof het je eigen kind is

Omdat het kleintje zoveel kenmerken van je broer of zus heeft (en dus ook jou) hou je oneindig veel van je neefje of nichtje. Niet zo gek want het is familie van je en daar hou je onvoorwaardelijk van.

3. Jij bent niet verantwoordelijk

Jij hebt zero verantwoordelijkheden over de kleine. Voor alle klusjes die moeten worden opgeknapt schakel je gewoon je broer in en jij bent er in de tussentijd om lekker met de baby te knuffelen.

4. Je mag ‘foute’ dingen leren

Die kleine moet toch van iemand haar eerste scheldwoorden leren en dat kan dan maar beter van jou zijn. Je bent toch een beetje die bad aunty die iets te veel snoep geeft, scheld in het bijzijn van de kleine en haar veel te laat in bed ligt. Oeps.

5. Je mag de baby verwennen met cadeaus

Je wilt toch ergens je salaris aan uitgeven. Los van dat de Zara volhangt met een waanzinnige zomercollectie voor jou is het ook fantastisch om daar op de kinderafdeling te shoppen. Je hoeft je geld nog niet uit te geven aan dure flesjes en speentjes en kiest dus voor leuke setjes.

6. Je kunt knappe mannen versieren

Jij sleurt je neefje of nichtje met alle plezier mee naar een speeltuin want dat is dé plek waar knappe papa’s zich verzamelen met hun kroost. Wel even checken of ze nog vrijgezel zijn natuurlijk maar zoals je misschien wel weet is de basisschool ook één van de plekken waar het meest wordt geflirt dus uh… waar wacht je nog op.

Reageer op artikel:
6 reden waarom het fantastisch is om tante te zijn
Sluiten