Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 27 feb 2018

Heb je tatoeages? Dan word je eerder gezien als zelfverzekerd, ambitieus en sociaal

Wil je eigenlijk tatoeages maar durf je niet goed omdat je bang bent dat anderen een bepaalde mening over je hebben? Dan hebben we goed nieuws. Uit onderzoek is namelijk gebleken mensen met tatoeages een streepje voor hebben op de rest. Je wordt namelijk gezien als zelfverzekerder, ambitieuzer en socialer dan wanneer je geen tatoeages hebt. Tatoeages asociaal? Nee joh. Ze zorgen er juist voor dat je wordt gezien als iemand die sterker in haar schoenen staat, iemand die een carrière wil maken en die gezelliger is dan wie dan ook.

Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Beautify. Voor het onderzoek liet Beautify’s Lotte zichzelf fotograferen zonder tatoeages, met een paar tatoeages en met een sleeve. Met deze drie looks ging ze de straat op om mensen om hun mening te vragen. Daarnaast verstuurde ze een enquête die werd ingevuld door ruim 700 respondenten (14-40 jaar). De respondenten kregen in de enquête willekeurig één van de drie foto’s te zien.

De resultaten waren zeer opvallend en doorbreken alle vooroordelen. De resultaten zie je in deze video. Ook leuk, je ziet ook hoe Lotte de tatoeages heeft laten ‘faken’.

Tatoeages: De conclusie

Kort samengevat; tatoeages hebben geen invloed (meer) op je geschatte opleidingsniveau (hbo), je salaris (2000-2500 euro) en je beroep (marketing/ communicatie). Ook blijk je even hip en knap.

Tatoeages hebben wél invloed op de indruk die je maakt als persoon. Waar zonder tatoeages ‘lief’, ‘vriendelijk en ‘vrolijk’ in de top drie staat van karaktereigenschappen, word je met tatoeages vooral ingeschat als ‘zelfverzekerd’, ‘ambitieus’. En eerder gezien als een sociaal mens. En dat zijn eigenschappen om heel trots op te zijn.

tatoeages

Ook bleek uit het onderzoek dat mensen met tatoeages eindelijk niét meer worden gezien als ‘brutaal’ of ‘asociaal’. Deze eigenschappen kwamen namelijk het minst voor in het rijtje. Mocht je een tatoeage willen dan kun je die dus gerust nemen. Zelfs een sleeve is he-le-maal geaccepteerd. Happy 2018!

Wil je alle resultaten van het onderzoek lezen? Dat kan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heb je tatoeages? Dan word je eerder gezien als zelfverzekerd, ambitieus en sociaal
Sluiten