Redactie
Redactie Beauty & Style 21 aug 2019

Alles wat je wil weten over het insmeren van je tattoo met zonnebrandcrème

Wanneer het zonnetje schijnt en je onder het genot van een heerlijk wijntje op het terras zit, is het insmeren van je tattoo met zonnebrandcrème misschien wel het laatste waar je aan denkt. Toch is het belangrijk om te doen. Hier lees je waarom en hoe je je tatoeage het beste beschermt tegen de zon.

Volgens veel mensen is het zetten van een tatoeage in de zomer een dikke no-no. Toch is het zeker geen doodzonde om tijdens de zomer een tattoo te zetten, maar het is wel belangrijk dat je weet waar je aan begint. Maar wat nou als je al een tattoo hebt? Ook dan is het belangrijk deze goed te beschermen tegen UV-straling. Hieronder lees je precies hoe je je tatoeage het beste kunt insmeren.

Kun je zonnebrandcrème op een nieuwe tattoo smeren?

Het wordt afgeraden om zonnebrandcrème over een nieuwe tattoo te smeren. Dit is omdat het eigenlijk een wond is die nog moet genezen. Door hier zonnebrandcrème overheen te smeren, loop je meer kans op infecties. Probeer een kersverse tattoo dus zo veel mogelijk uit de zon te houden en goed te verzorgen met een daarvoor bestemde zalf.

Vanaf wanneer kun je SPF gebruiken op een tattoo?

Je kunt beginnen met het gebruik van zonnebrandcrème op je tattoo wanneer deze genezen is. Waar het tijdens het genezingsproces wordt afgeraden je tatoeage in te smeren met SPF, is het tegenovergestelde het geval wanneer deze al genezen is. Wanneer je de zon in gaat, is het van belang je (genezen) tattoo zo goed mogelijk te beschermen met zonnebrandcrème.

Hoe hoog moet de factor zijn?

Om je tattoo zo lang mogelijk mooi te houden, bescherm je deze zo goed mogelijk tegen de zon. Gebruik op zonnige dagen het liefst minstens factor 30 en als het even kan nog hoger. Zorg er ook voor dat je genoeg smeert.

Hoe vaak moet je je insmeren?

Veel mensen denken dat één keer smeren genoeg is voor de hele dag, maar dat is helaas niet waar. Zonnebrandcrème verliest na zo’n twee uur z’n werking, dus zorg ervoor dat je gedurende de dag je tattoo blijft beschermen tegen de zon.

Met bovenstaande tips houd je je tattoo zo lang mogelijk mooi, ook wanneer de zon schijnt. Wil je meer weten over het nemen van een tattoo in de zomer? Daar lees je alles over in dit artikel.

Reageer op artikel:
Alles wat je wil weten over het insmeren van je tattoo met zonnebrandcrème
Sluiten