Alles wat je wilt weten over tattoo’s verwijderen als je spijt hebt van je plaatje

Het is niet fijn, maar wel zeker mogelijk: je hebt spijt van je tattoo. Super vervelend natuurlijk, maar gelukkig leven we in een tijd waarin permanente inkt niet permanent hoeft te zijn. Om je een handje op weg te helpen hebben we alles uitgezocht over het verwijderen van een tatoeage.

Tattoo verwijderen

Waarschijnlijk heb je lang nagedacht over de tatoeage die je wilde gaan zetten. Nu dat ‘ie er eindelijk op staat, ben je er toch niet zo blij mee. Misschien is het plaatje groter of anders dan je voor je had gezien, misschien ben je gewoon een stuk ouder geworden en past de tattoo niet meer bij je, of misschien heb je per ongeluk toch de naam van je ex op je lichaam laten zetten. Auch.

Wat de reden ook is, het is tegenwoordig mogelijk om je tattoo te verwijderen. Maar dat is natuurlijk ook geen beslissing die je zomaar eventjes neemt. Een goede voorbereiding is heel belangrijk. Je kan er ook voor kiezen om een cover-up tatoeage te nemen als je verwijderen te heftig vindt.

Dat je van je tatoeage af wilt is in ieder geval niks om je voor te schamen. Je weet nooit 100% zeker of je iets de rest van je leven mooi vindt en er zijn genoeg celebs die ook van hun inkt af zijn gekomen. Megan Fox, Christina Aguilera en Angelina Jolie hebben allemaal tatoeages verwijderd.

Laserverwijdering tattoo

Als je spijt hebt van je tattoo dan is de meest populaire manier om deze te laten verwijderen door middel van een laser. Hoe dit werkt? Laserstralen warmen de kleurpigmenten van je tattoo op, waardoor ze breken. De gebroken stukjes worden door de cellen van je lichaam opgenomen, afgebroken en verwijderd. Klinkt simpel, toch?

Toch is dit wel een lang en ingewikkeld proces. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende lasers die dit doen, maar de populaire zijn de QS laser en de PicoWay laser. Dit komt omdat deze twee apparaten heel snel diep in je huid laseren, waardoor de inkt snel loskomt. Helaas doet het wel een beetje pijn, maar sommige klinieken geven je gelukkig een verdovende creme.

Aantal laserbehandelingen

Een vraag die je waarschijnlijk veel bezighoudt als je gaat beginnen met het verwijderen van een tattoo, is hoelang het duurt. Het aantal laserbehandelingen die nodig zijn, varieert per persoon.

Gemiddeld hebben mensen twee tot tien behandelingen nodig. Tussen elke afspraak zit dan weer een aantal weken waarin je huid moet herstellen, meestal zijn dat er zijn zes.

Dat betekent dus dat je helaas vaak wel eventjes bezig bent met laseren voordat je tatoeage is verdwenen. Denk daarom goed na of je het wel waard vindt, want het is ook niet heel goedkoop. Op basis van de grootte van je tattoo betaal je per behandeling een bepaald bedrag.

Als je een kleine tattoo hebt met alleen maar lijntjes, is de kans groot dat het al binnen een jaar verdwenen is.Bij een grotere tattoo hebt met veel schaduwen ben je waarschijnlijk iets langer bezig met het proces.

Operatief verwijderen

Het is ook mogelijk om je tattoo operatief te laten verwijderen, maar dat is tegenwoordig niet meer zo gebruikelijk als eerst. Waarom dat zo is, raad je waarschijnlijk zelf al: je krijgt een litteken. Als je een kleine tattoo hebt van maximaal twee centimeter, is het nog mogelijk. Het is in ieder geval wel een heel stuk sneller, want na een operatie is de tattoo meteen verdwenen.

Wij bij Beautify zijn natuurlijk ook geen specialisten en er zijn zoveel verschillende lasers, dus enige wat echt belangrijk is bij het verwijderen van je tattoo is dat je je goed laat adviseren.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Handig! Je kan nu een tattoo voor één jaar nemen

Veldhoven klinieTatoeageverwijderen

Reageer op artikel:
Alles wat je wilt weten over tattoo’s verwijderen als je spijt hebt van je plaatje
Sluiten