Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 31 mrt 2016

TBT: 8 x waarom het fantastisch was om vroeger ‘verkering’ te hebben

Onze eerste echte liefde is misschien nog vrij recent. Maar de eerste verkering kan al jáááren geleden zijn. Misschien allemaal niet zo serieus, maar wel zeer zeker memorabel. En om deze reden was het gruwelijk fantastisch:

1. Er werd écht verkering gevraagd

Tegenwoordig is het nooit echt duidelijk wanneer moment supreme was dat jij en je bae official waren. Echter waren de mannen van nu als kleine jongetjes wel romantisch. Je kreeg een briefje in de les waarop stond: ‘Lieve Emma, wil je verkering met mij?’ Hoe te gek zou het zijn als we dat nú zouden krijgen?

2. Liefdesbriefjes in je la

We hopen dat je deze allemaal hebt bewaard want de kans is een stuk kleiner dat je nu ook nog zulke geweldig lieve geschreven woordjes krijgt. En niet te vergeten de tekeningen waarop hij jullie sámen tekende.

3. Hij wilde dírect met je trouwen

Vroeger waren die mannetjes zó overtuigd van hun liefde voor jou dat ze je per direct ten huwelijk vraagden. Inclusief trouwjurk die je bij de Bart Smit kocht. Onder toeziend oog van je moeder ging je met hem trouwen in de blokkenhoek. Tegenwoordig zijn mannen zonder bindingsangst behoorlijk zeldzaam.

4. Hij was niet zuinig met de woorden: ‘Ik hou van jou’

En nu moeten we daar serieus drie tot zes maanden op wachten. Minimaal.

5. Jullie zagen elkaar élke dag

Want de kans is groot dat Mr. Lover je buurjongetje of klasgenootje was. Nooit geen gedoe over wanneer jullie elkaar zien. Over reistijden, gesleep met spullen. Jouw leven is zijn leven en dat was samen jullie leven.

6. Julie mochten altijd bij elkaar slapen

Of je bij je vriendje mocht slapen? Túúrlijk, vonden je ouders allemaal maar hartstikke gezellig. In je tienjaren werd dit echter totaal omgegooid in de zes-maanden regel en serieuze telefoontjes met de ouders van je lover.

7. Je ouders vonden hem hoe dan ook ‘cute’

Want wat was het tóch schattig jullie twee samen. Na die keer heb je je vader niet vaak weer zo enthousiast gezien over een manspersoon in je leven.

8. Als het uit ging bleven jullie écht vriendjes

Misschien dat iedereen daarom nog gelooft in deze situatie die écht alleen bestond toen je zes jaar oud was. Wát een zalig leventje was dat.

LEES OOK: 24 awesome dingen die alleen meisjes uit dorpen hebben meegemaakt

Reageer op artikel:
TBT: 8 x waarom het fantastisch was om vroeger ‘verkering’ te hebben
Sluiten