Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 30 mei 2017

Té cute: dit te vroeg geboren nijlpaard heeft jouw knuffels nodig

Nu is een nijlpaard niet misschien het schattigste dier waar je aan denkt, maar geef toe: dat beetje lomp is eigenlijk super adorable. Daarom is deze te vroeg geboren hippo Fiona alles wat jij wilt knuffelen. En ze geniet van alle aandacht.

Het begon allemaal vier maanden geleden in de Cincinnati Zoo, Ohio. De zwangere mama van Fiona kreeg weeën, dat terwijl Fiona eigenlijk nog zes weken in de buik moest zitten. De kleine hippo had veel zorg nodig van de dierentuin medewerkers, maar wie zou niet dag en nacht met dit schattige beestje opgescheept willen zitten.

Baby Fiona

Fiona woog slechts 13 kilo bij de geboorte, wat slechts de helft is van het normale gewicht van een pasgeboren hippo. Als gevolg hiervan werd Fiona 24/7 in de gaten gehouden door een speciaal team dat haar temperatuur checkte, haar op tijd in bed stopte, haar regelmatig woog, een speciaal voedingsschema voor haar had opgesteld én natuurlijk regelmatig knuffelde.

Te schattig

En iedereen is gek op Fiona. Het Twitteraccount van Cincinnati Zoo staat vól met de kleine babystapjes die Fiona maakt. Hier zie je een paar van de schattigste momentopnames.

Beetje enge bubbels:

In het begin was ze zó tiny:

Lekker spelen:

Kortom: baby Fiona wil je ontmoeten. Zo heeft ze zichzelf ook ontmoet laatst:

Heb je jouw koffers al ingepakt? Snel knuffelen met Fiona.

Hier kan je ook fijn mee knuffelen: Ge-wel-dig: Er is in Nederland een Knuffelboerderij waar je kunt knuffelen en kroelen met dieren

Reageer op artikel:
Té cute: dit te vroeg geboren nijlpaard heeft jouw knuffels nodig
Sluiten