Te dunne modellen zijn niet langer welkom op de Franse catwalk

Over meer chocolade eitjes eten gesproken.. De Franse overheid besloot een nieuwe wet aan te nemen waarin staat dat te dunne modellen niet langer welkom zijn op de Frans catwalk. Designers die te dunne modellen inhuren kunnen hierdoor zelfs voor de rechter verschijnen. Wauw..

Te lage BMI
In de wet staat dat de modellen geen lagere BMI mogen hebben dan 18. Een BMI onder 18 werkt net als een te hoog BMI. In beide gevallen is het vaak (maar niet altijd) ongezond voor de persoon in kwestie. Alleen wel een beetje balen voor de meiden die per ongeluk echt dun zijn van zichzelf en daar weer niets aan kunnen doen. Kunnen deze dames dan straks niet meer hun werk uitoefenen in de Franse steden? Daarbij kan iemand met een net te laag of net te hoog BMI alsnog verschrikkelijk gezond zijn. We vinden het absoluut een verstandig initiatief van de Franse regering om niet langer té dunne modellen de catwalk op te laten gaan als algemene boegbeelden, maar misschien moet er nog iéts beter over worden nagedacht. Wat jullie?

Straf
Wel een bijzonder feitje, designers die volgens de wet te dunne modellen inhuren kunnen een boete verwachten van 100.000 euro en anders een jaar lang gevangenis straf. We zijn benieuwd wat dit gaat doen met de mode industrie. Zou dit het einde zijn van het dunne tijdperk?

Reageer op artikel:
Te dunne modellen zijn niet langer welkom op de Franse catwalk
Sluiten