Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 27 nov 2015

Té eerlijk? Deze 8 dingen herken je dan zeker

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms is een leugentje om bestwil gewoon nét wat tactischer. Kun jij écht niet liegen? Of heb je het hart op de tong? Dan herken je dit sowieso.

1. Je geeft nooit iemand gelijk

Als dat onterecht is dan. Daarom blijf je soms eindeloos discussiëren, terwijl het een hoop tijd en energie scheelt als je de ander gelijk geeft. En soms is het ook gewoon beter voor je vriendschap of relatie om een beetje toe te geven.

2. Je moet vaak op je tong bijten

Of tot tien tellen. In de loop der jaren heb je geleerd dat mensen je eerlijkheid niet altijd waarderen. Niemand vindt het leuk te horen dat hun lange lokken beter stonden dan het korte koppie dat ze nu hebben. Die lokken kunnen er immers niet meer aan worden geplakt.

3. Mensen kwetsen

Die nieuwe jurk accentueert het buikje van je vriendin inderdaad. Je zegt ook eerlijk dat je geen zin hebt in de verjaardag van je moeder of BFF. En als je lover vraagt wat je van haar nieuwe jurk vindt, zeg je dat haar lovehandles wel erg geaccentueerd worden.

4. Maar je deelt ook graag complimentjes uit

Aan wie het maar wil horen. Die vrouw naast je in de bus heeft echt een fantastische jas aan. En wat heeft je collega beeldige schoenen.

5. Je biecht alles veel te gemakkelijk op

Ja, je hebt gerookt op dat feestje, terwijl je was gestopt. Ja, je was niet echt naar de huisarts, je had een sollicitatiegesprek.

6. Vriendinnen weten altijd hoe het écht met je gaat

Anderen antwoorden gemakkelijk ’ja, goed’ op de vraag hoe het gaat. Maar als iemand van jou wilt weten wat er in je om gaat, vertel je altijd álles. Onenigheid met je baas, mot met je moeder, een nieuwe vlam waar je non stop aan denkt: jij vertelt het.

7. Je bent niet op je mondje gevallen

Staat iets je niet aan? Jij bent de eerste die er iets van zegt. Ja, sorry hoor, maar hier kun je dus écht niet tegen.

8. Je krijgt je zin tussen de lakens

Je zegt het gewoon als je iets niet lekker vindt. En ook waar je wel van gaat tintelen. You go girl.

LEES OOK: Dit is de reden dat juist de slimme en onafhankelijke vrouwen nog single zijn

Reageer op artikel:
Té eerlijk? Deze 8 dingen herken je dan zeker
Sluiten